Totaal zorg Wonen
Image default
Bedrijven

Zonnepanelen voor bij je thuis kopen

Wanneer je zonnepanelen gaat kopen draag je bij aan een beter klimaat. Je voorziet je huishouden dan van elektriciteit van een eigen dak, die wordt opgewekt door het daglicht. Daglicht is gratis te verkrijgen door de zon, iedere dag weer. Als je ervoor kiest om te investeren in zonnepanelen dan maak je dus iedere dag gebruik van deze natuurlijke energiebron. Wil je meer weten over zonnepanelen? Lees dan verder.

 

Type

Er zijn meerdere zonnepanelen op dit moment die je kunt kiezen wanneer je zonnepanelen gaat kopen. Er zijn er om precies te zijn vier te koop op de Nederlandse markt. Dat zijn de monokristallijn, de polykristallijn, de amorf en de glas-glas panelen. De monokristallijn zonnepaneel bestaat uit slechts een kristal. Deze zonnepanelen hebben het hoogste rendement, maar zijn wel duurder in de aanschaf. De polykristallijn zonnepaneel heeft meerdere zonnecellen die bestaan uit meerdere grove kristallen. Deze zonnepaneel is gunstig geprijsd en biedt een redelijk hoog rendement. De amorf zonnepaneel bevat geen kristallen, waardoor deze heel buigzaam is. Dit type biedt het minste rendement, maar is wel goedkoper. De glas-glas zonnepaneel is redelijk nieuw en heeft de langste levensduur van alle vier. Het paneel gaat ook het langste mee en biedt een prima rendement.

 

Waar let je op? Als je zonnepanelen gaat kopen dan is het als eerste belangrijk om te bepalen hoeveel panelen je nodig hebt. Het is belangrijk dat je dat goed weet en hier een inschatting van kunt maken. Weet je dit niet zelf dan kan een monteur je altijd helpen. Ook het exacte stroomgebruik van jouw huishouden is belangrijk om te weten. Zo kun je de zonnepanelen kiezen die het beste aansluiten bij jouw kosten. Als laatste is het belangrijk om te kijken naar het soort aansluiting dat je hebt met betrekking tot de stroom.

https://www.kieskeurig.nl/zonnepanelen