Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

Hoe kunt u warmteverlies in huis tegengaan?

 Het is koud buiten en de verwarmingen staan hoog, toch is het erg koud in huis. Hoe zou dit komen? Er zijn verschillende redenen voor warmteverlies in huis. Sommige situaties kunt u gemakkelijk zelf oplossen en soms komt er een lekdetectie specialist bij kijken. OTL lekdetectie Nederland kan bij u in huis kijken waar de warmte uit uw huis verdwijnt. Op deze manier kunt u er gericht wat aan gaan doen. Het is niet alleen fijn om geen warmteverlies te hebben in huis, het is ook nog eens beter voor uw portemonnee!

Begin bovenaan 

Begin bij de top! Dit bedoelen we dan ook letterlijk. Uw dak kan beter geïsoleerd worden vanuit binnenuit door bijvoorbeeld de binnenzijde van damprem te voorzien. Hiermee kunt u al tot 10% warmteverlies besparen! Kijk goed hoe u de zolder heeft geïsoleerd en maak hier zo nodig aanpassing aan, zo voorkomt u dat de warmte van de rest van het huis niet via de zolder verdwijnt.

Kijk rond het huis

Wist u dat de muren van uw huis kunnen zorgen voor warmteverlies rond de 10 tot 20%? Daarom geven wij de tip mee om goed op te letten of de gevel van uw huis geïsoleerd is. Dit kan van binnenuit en van buiten. Een lekdetectie specialist is getraind in het detecteren van mogelijk lekken, en kijkt graag samen verder naar de beste oplossing.

Beglazing 

Ook met dubbele glazen kunt u warmteverliezen door uw ramen. De oplossing hiervoor is driedubbel glas of HR++ glazen. Uw kozijnen spelen ook een rol hierin en daarom is het slim om op een handige manier te ventileren en de panelen te isoleren. 

Isolering van leidingen

In sommige gevallen zijn de leidingen in uw huis niet goed geïsoleerd. Dit geldt dan ook vooral voor de leidingen waar warm water doorloopt. Isoleer deze leidingen en alle CV-leidingen in huis. In deze situatie kan een lekdetectie specialist u ook verder helpen. Al helemaal wanneer alles geïsoleerd en u nog steeds last hebt van dat vervelende warmteverlies.