Totaal zorg Wonen
Image default
Bedrijven

Vrijstaande sfeerhaarden maken het gezellig

Als het buiten kouder wordt is het fijn om het binnen behaaglijk warm te hebben. Vooral ‘s avonds als je na een dag hard werken wilt ontspannen met een goed boek of een mooie film, heb je wel een beetje extra comfort verdiend. Vroeger zou je dan de open haard aangestoken hebben. Dat is echter niet meer van deze tijd: open haarden zijn te vervuilend en ze leveren je ook nog eens veel werk op om de boel schoon te houden. Gelukkig is er een goed alternatief: de vrijstaande sfeerhaarden.

Elektrische vrijstaande sfeerhaarden

Een elektrische vrijstaande sfeerhaard is gemakkelijk te installeren: je zet hem op zijn plaats, steekt de stekker in het stopcontact en de kachel brandt. Je hebt dus geen schoorsteen meer nodig, je hoeft niets open te breken om de haard te kunnen inbouwen en je kunt kiezen waar je hem plaatst. Nu denk je misschien dat een elektrische sfeerhaard niet kan tippen aan een echte open haard wat gezelligheid betreft. Dat valt echter mee: tegenwoordig worden technieken gebruikt die de sfeerhaarden natuurgetrouwe vlammen, inclusief het kenmerkende geknetter, geven. Je hebt dus wel de lusten maar niet de lasten van een echte open haard.

Verwarmen met vrijstaande sfeerhaarden

Een elektrische sfeerhaard brengt niet alleen sfeer in je huis, hij kan ook prima dienen als bijverwarming. Heb je bijvoorbeeld vloerverwarming, dan duurt het vrij lang voordat het warmer wordt als je de thermostaat hoger zet. Met een elektrische sfeerhaard heb je de temperatuur sneller op de gewenste waarde. Ook kan je een vrijstaande sfeerhaard in je slaapkamer zetten. Zet deze een uurtje voor je gaat slapen aan en de ergste kou is verdwenen. Zo zul je heerlijk slapen.

Vrijstaande sfeerhaarden zijn er in allerlei stijlen, van klassiek tot strak en modern. Kijk maar eens op sfeerhaarden.nl om te zien welk model in jouw interieur past!