Totaal zorg Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Loodgieter in Amstelveen nodig? TFK is uw partner!

Zowel een lekkage als een verstopping hopen we nooit mee te maken, maar het kan een keer voorkomen. Een lekkage of een verstopping komt altijd onverwachts en ongelegen. 

Een lekkage: lastig om zelf op te lossen   

Wanneer we op de muur of het plafond bruine plekken krijgen, kunnen we ervan uitgaan dat er een lekkage is. Bij een buitenmuur zou het nog kunnen komen door vochtdoorslag, maar dat is niet het geval als dat op het plafond is. Wanneer de bruine plek op het plafond onder de badkamer ontstaat, kun je ervan uitgaan dat daar een lekkage is. Je zou kunnen proberen te achterhalen waar de plaats van de lekkage in de badkamer zit. Nu is dat vooral tegenwoordig moeilijk te bepalen. Een badkamer is tegenwoordig van onder tot boven betegeld. De leidingen lopen in de muur, achter de tegels. Als je toch denkt dat je weet waar de lekkage zit, zou je een tegeltje weg kunnen hakken om bij de leiding te komen die de lekkage veroorzaakt. Vaak kom je bedrogen uit, omdat achter het tegeltje wat je weggehakt hebt geen lekkage zit. Je zou een tweede tegeltje weg kunnen hakken, maar je zult ook dan waarschijnlijk niet bij de lekkage uitkomen. Zo kun je doorgaan totdat je de hele tegelwand hebt weggehakt en nog niet weet waar de lekkage precies zit. Begin daar dus nooit zelf aan. 

Lekdetectie 

Bij een lekkage kun je beter een loodgieter langs laten komen die een lekdetectie zal kunnen uitvoeren. Woon je in Amstelveen dan heb je een loodgieter nodig uit die plaats of een die in de omgeving woont. Neem een gecertificeerde loodgieter, zodat je weet dat het een vakman is. TFK  is hiervoor je partner. Neem er een die 7 dagen per week 24 uur per dag benaderbaar is. Wanneer je belt, zal hij er snel zijn en een richtprijs opgeven. Hij zal de stand van zaken in je badkamer opnemen voordat hij aan het werk gaat. Met speciale apparatuur zal hij door lekdetectie de exacte plaats bepalen van de lekkage. Wanneer hij die heeft, hoeft hij maar een tegeltje weg te hakken om bij de lekkage te komen. Hij zal de lekkage verhelpen, de muur weer dichtmaken en een nieuw tegeltje plaatsen. Op deze manier is de lekkage snel verholpen. 

Een verstopping 

Wanneer je afvoerputje in de keuken niet goed wegloopt, weet je dat er een verstopping zit. Loopt daarbij ook de afvoer van de wc, bad, douche niet weg, dan kun je ervan uitgaan dat de verstopping in het afvoerriool zit.

Verstopping in het afvoerputje van de keuken? Wanneer het een lokale verstopping is, kun je proberen die zelf op te lossen. Een verstopping in het afvoerputje van de keuken zou kunnen komen door vet- en etensresten. Om dat te proberen op te lossen zou je als volgt te werk kunnen gaan.  

Wordt er bij de afvoer in de keuken een sifon gebruikt, zou je die eerst kunnen losdraaien om te kijken of daar de verstopping zit. Plaats bij het losdraaien altijd een emmer onder de sifon. Er kan water uitkomen. Plaats de sifon terug als er geen vuil inzit. Probeer er door er kokend water in te gieten de vet- of etensresten op te lossen. Hierdoor zou de verstopping kunnen verdwijnen. Wanneer dat niet lukt, kun je bij het kokend water azijn doen. Lukt het dan nog niet, dan kun je er soda bij doen. Je moet dan wel oppassen, omdat het gaat bruisen. Je moet je gezicht en handen niet te dicht bij het afvoerputje houden. 

Wanneer dat niet helpt, zou je de verstopping misschien kunnen verhelpen door gebruik te maken van de rubberen ontstopper. Je laat hierbij wat water in de afvoerbak staan en plaats de ontstopper over de afvoer. Je drukt hem dan langzaam in om een druk op het water op te bouwen en haalt hem vervolgens terug. Dit ga je enkele malen herhalen. De verstopping kan door de zuigkracht zijn losgekomen. 

Lukt het ook hier niet mee, dan kun je nog gebruik maken van een chemische ontstopper. Hierbij moet je wel een goede gebruiken die veilig is voor de leidingen en het milieu. 

Is hiermee de verstopping nog niet verholpen dan kun je nog een ontstoppingsveer gebruiken. Doe dat alleen als je precies weet hoe je hem moet gebruiken. Door hem verkeerd te gebruiken, kun je veel schade aanbrengen aan je sanitair, maar je kunt ook de verstopping verder in de leiding duwen. Een verstopping oplossen in Amstelveen is ook iets waar TFK u graag mee van dienst is.

Loodgieter in Amstelveen nodig? TFK is je partner  

Wanneer je in Amstelveen woont, kun je een loodgieter benaderen die ook in Amstelveen woont of in de omgeving. Als hij 7 dagen per week 24 per dag benaderbaar is, zal hij, als je hem belt, snel bij je zijn. Hij zal je op de eerste plaats een richtprijs moeten geven, zodat je niet voor onverwachte uitgaven komt te staan. Hij gaat het geheel nauwkeurig onderzoeken en wanneer hij ziet dat er nergens meer water wegloopt, weet hij dat de verstopping in het afvoerriool zit. Is hij niet helemaal zeker van de plaats van de verstopping, dan kan hij door gebruik te maken van een camera in de leiding de plaats bepalen. Hij weet dan precies welke leiding hij moet hebben. Hij zal de leiding blootleggen en daarin een gat van ongeveer 10 cm boren. Daarin stopt hij de slang waarop een blaasmond is geplaatst. Als de slang ver genoeg in de leiding is, zal hij door luchtdruk op de blaasmond te zetten de leiding schoonblazen. De druk zal hij zo hoog opvoeren, totdat hij zeker weet dat de leiding schoon is. Daarna zal hij de slang terugtrekken en het gat in de leiding weer afdichten. Hij zal de leiding weer met zand afdekken en de stenen terugleggen. Wanneer je hierbij een gecertificeerde loodgieter neemt, heb je minimaal drie maanden garantie. Ontstaat er binnen die termijn weer een verstopping, zal deze kosteloos worden verholpen. 

Verzekering is wel handig

Maak bij een verstopping of een lekkage gebruik van een loodgieter. Een verzekering zal over het algemeen de schade hieraan graag betalen. Ze hebben liever dat je een loodgieter een lekkage of een verstopping laat verhelpen dan wanneer je er zelf aan begint. Wanneer je het zelf doet, zal de aangebrachte schade vaak hoger zijn, dan wanneer je de werkzaamheden door een vakman laat uitvoeren. Loodgieter tfk amstelveen geeft zelf garantie af op alle verrichte werkzaamheden, ideaal!

 

https://loodgieter-amstelveen.nu/