Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

Valkuilen bij het kopen van zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen gaat kopen, is het belangrijk dat je weet wat je doet. Het is een flinke investering, dus is het ook zaak om te zorgen dat je weet waar het over gaat. De zonnepanelen opbrengst berekenen is natuurlijk één van de eerste dingen die je doet. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te bekijken welke valkuilen je in ieder geval moet omzeilen. Wanneer je weet waar je op moet letten, wordt het een stuk gemakkelijker om de juiste aankoop te doen.

Niet besparen op materiaal

Een belangrijke valkuil van zonnepanelen kopen is dat consumenten proberen te besparen op de prijs op een verkeerde manier. Ze kopen dan de goedkopere modellen zonnepanelen. Wat daarbij echter vaak vergeten wordt, is dat de kwaliteit van de panelen wel heel flink kan verschillen. De wat duurdere modellen zijn vaak wat sterker en de kwaliteit breekt minder snel af. Wat dus betekent dat ze gemakkelijk veel langer meegaan. Omdat er bovendien ook andere manieren zijn om op de prijs te besparen, is het slim dus gewoon zonnepanelen van goede kwaliteit te kiezen. Dit levert uiteindelijk alleen maar voordeel op.

Verkeerde plaatsing

Ook het plaatsen moet natuurlijk goed gebeuren. Dit lijkt misschien heel logisch, maar er zijn allerlei zaken die roet in het eten kunnen gooien. Denk bijvoorbeeld aan bouwwerken in de omgeving die een schaduw op het dak kunnen werpen. Daardoor wordt het rendement van de zonnepanelen een stuk lager. Terwijl dit opgelost had kunnen worden door ze op de juiste plaats te leggen. Wanneer je dus nieuwe zonnepanelen koopt, zorg dan ook dat er goed gekeken wordt naar de plek waar ze moeten komen. Kijk daarnaast naar de manier waarop ze gelegd worden. Wanneer dit op de juiste manier gebeurt, dan is er meer uit de zonnepanelen te halen.

Voldoende zonnepanelen

Het is belangrijk om ook voldoende zonnepanelen te kopen. Dit kan je gemakkelijk bepalen aan de hand van de energiebehoefte van jouw huishouden. Dat betekent dan wel dat je eerst moet berekenen wat je energiebehoefte is. Dat hoeft niet lastig te zijn. Dat kan je namelijk doen aan de hand van de energierekeningen uit recente jaren. Zo kan je ongeveer inschatten wat jullie per jaar verbruiken. Wanneer je dit niet doet, dan is de kans dat je te weinig zonnepanelen kiest aanwezig. Te veel kan ook voorkomen. Dan is de investering wel heel groot.