Totaal zorg Wonen
Image default
Bedrijven

Tips voor het kopen van een goed kussen

Het is vanzelfsprekend dat je een auto hebt die lekker rijdt, een mobiel die het goed doet, een computer die snel is en kleding die goed zit, maar het hebben van een goed hoofdkussen wordt vaak vergeten. Toch lig je elke nacht voor een groot aantal uur op een kussen. Wanneer je niet het juiste hoofdkussen hebt, kun je rug- en nekklachten krijgen. Ook een slechte nachtrust kan het gevolg zijn. Maar hoe weet je of een kussen goed is? Onderstaande tips helpen je daarbij!

De juiste hoogte

Of een kussen de juiste hoogte heeft, is afhankelijk van de hardheid van je matras en je slaaphouding. Bij een hard matras heb je een hoger kussen nodig en ook wanneer je op je rug slaapt, is een hoger kussen belangrijk. Ben jij juist een buikslaper? Dan is het aan te raden om een dun kussen aan te schaffen. Dit zorgt namelijk voor een goede ademhaling. Een hoofdkussen met de juiste hoogte biedt optimale ondersteuning voor je nekwervels.

Het materiaal

Hoofdkussens worden gemaakt van diverse materialen, waaronder dons, veren, schuim en synthetisch. Een kussen van dons en veren is goed vormbaar, terwijl een schuimkussen zich vormt naar je lichaam. Het is belangrijk dat een kussen elastisch en vormvast is, zodat je de hele nacht de juiste ondersteuning krijgt. Ook een goed ventilerend kussen is een must, zeker wanneer je snel of veel transpireert. Dit bevordert je nachtrust.

Testen voordat je iets koopt

Denk je het ideale hoofdkussen gevonden te hebben? Test het dan eerst. Het liefst natuurlijk bij je thuis voor een aantal dagen, maar helaas is die service er niet altijd. Probeer het kussen dan uit in de winkel. Ga liggen zoals je thuis ook vaak ligt en ervaar zelf of het kussen je de juiste ondersteuning biedt én lekker ligt.