Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

De beste zonwering

Zonwering is een verzamelnaam voor verschillende constructies die ervoor zorgen dat je geen of weinig overlast van zonlicht en warmte krijgt. Zonwering maakt buiten zitten op een hete dag in de zomer een stuk fijner en houdt de temperatuur binnen aangenaam. Als de zonwering aan de buitenkant van een gebouw geplaatst is wordt het buitenzonwering genoemd. De kunst van zonwering is dat het ervoor moet zorgen dat je geen last meer hebt van de zon, maar ook dat het goed aansluit bij de stijl en sfeer van het gebouw. Zodat het een mooi geheel wordt.

Welke soorten zonwering zijn er?

Zonwering bestaat uit verschillende constructies. De meest gebruikte en belangrijkste constructies zijn: Rolluiken, screens, zonneschermen, markiezen en verandazonwering. Als je minder last wilt hebben van de zon op je terras dan is een zonnescherm het effectiefst en de beste keuze. Als u weinig ruimte heeft voor zonwering zijn er altijd oplossingen. Screens nemen heel weinig ruimte in beslag doordat ze verticaal open gaan en dicht gaan. Voor iedere situatie is er een geschikte soort zonwering.

Wat is de beste zonwering?

Op de vraag wat is de beste zonwering is niet een antwoord dat juist is. Welke soort zonwering voor jouw het beste hangt af van je woonsituatie en wensen. Wil jij bijvoorbeeld geen felle zon maar schaduw op je terras, je slaapkamer volledig donker hebben zodat je ongestoord kan slapen of ervoor zorgen dat de zon niet meer in je huis schijnt zodat het koel blijft binnen op warme dagen? Voor iedere situatie die jij je maar kan bedenken is er zonwering die het beste aansluit bij jouw wensen.

Hoe maak je zonwering schoon?

Door je zonwering af en toe schoon te maken zorg je ervoor dat het mooi blijft en dat het langer mee gaat. Je kunt zonwering het beste op een droge dag in het voorjaar schoonmaken. Wees voorzichtig en poets langzaam je screen, rolluik, markies of zonnescherm droog met een goede zachte borstel en lauwwarm water. Als er vuil op zit dat je er moeilijk afkrijgt voeg dan een klein beetje groene zeep toe aan het lauwe water. Laat het vervolgens voor 15 minuten intrekken en Spoel het doek af met schoon water. Laat het zonnescherm volledig opdrogen voordat je het doek eraf haat.

Waar kan je zonwering kopen?

Zonwering kan je in verschillende winkels kopen en ook kan je zonwering online kopen. Als je zonwering koopt let dan goed op of de winkel waar jij het koopt doet aan cradle to cradle zonwering. Cradle to cradle is een manier van werken: zo ontwerpen en produceren dat er geen afval ontstaat. Doe de dingen goed in plaats van minder slecht. Het is dus een optimistische visie. Hun visie is dat groei goed kan zijn zolang we meer positief bijdragen dan dat we verbruiken. Er bestaat ook duurzame zonwering. Duurzame rolgordijnen zijn daar een voorbeeld van.