Totaal zorg Wonen
Image default
Bedrijven

Duurzame tuintrends 2021

De lente komt er bijna aan en dat betekent dat jouw tuin weer gaat opbloeien. Nederlanders houden ervan om elke week wel een uur aan hun tuin te besteden. Met als doel het mooier maken van de tuin maar ook voor de ontspanning en plezier die het met zich mee brengt. Een mooie tuin zorgt bovendien ook voor een tevreden gevoel. Soms is het lastig om te zien wat er nog anders kan aan uw tuin of wat een duurzamere optie is. Wij hebben onderzocht wat er niet mag missen in uw tuin en duurzaam is om toe te passen.

Natuurlijke materialen

Als u nog op zoek bent naar een lounge set of andere meubels voor in uw tuin dan kunt u het beste natuurlijke materialen gebruiken zoals bamboe en rotan. Deze materialen ogen ook aards aan, hierdoor geeft het een relaxte sfeer. Planten kunt u ook plaatsen in uw tuin, door het enorm brede assortiment aan planten kunt u zelf een plant kiezen die bij u past. Doordat er zoveel verschillende soorten planten zijn kunt u uw tuin zelf een bepaalde sfeer geven. Als u een bananenplant in uw tuin plaatst geeft dit al snel een tropische uitstraling vooral in combinatie met bamboe meubilair. Let er goed op dat u uw planten van voldoende licht, water en zuurstof voorziet anders kan de plant dood gaan.

LED lampen

Licht brengt ook sfeer aan uw tuin. De beste keuze in lichten zijn LED-lampen. Deze kunt u toepassen in uw serre of overkapping, maar u kunt ook grondspot LED lampen aanleggen. De voordelen van LED-lampen zijn dat LED-lampen niet warm worden en geen UV uitstralen waardoor er geen insecten aangetrokken worden. LED-lampen verbruiken ook minder energie waardoor ze niet alleen duurzamer, maar ook goedkoper zijn. LED-lampen zijn in verschillende modellen en kleuren te verkrijgen. Zo zijn er ronde maar ook vierkante spots, maar ook warmwit of gekleurde LED-lampen. Met zoveel keuze in LED-lampen en planten kunt u zo uw tuin personaliseren tot uw eigen paradijs.

 

https://www.euroledshop.nl/led-spots/led-grondspots.html