Totaal zorg Wonen
Image default
Bedrijven

Tips voor een onvergetelijk weekend in Limburg

Bezoek je binnenkort het landschap van Limburg? Limburg is een plek vol verrassingen. De heuvelachtige natuur, rijke historie en Bourgondische levenswijze kenmerken deze prachtige provincie. Ga je graag van dorp naar dorp om de leukste plekken te ontdekken? Dan ben je in Limburg aan het juiste adres. Hier zijn de beste tips om van uw bezoek aan Limburg de beste ervaring te maken!

Waar kun je naartoe?

Bij een bezoek aan Limburg hoort natuurlijk een fijne overnachting. Dit zal je verblijf in deze mooie provincie alleen maar leuker maken. Er zijn vele verschillende opties als verblijfsplek in Limburg. Houd je bijvoorbeeld van een hotel of ben je meer van de bed and breakfasts? Of ben je misschien wel geïnteresseerd in een vakantieboerderij Limburg? Bij een vakantieboerderij Limburg kun je genieten van een comfortabel verblijf en geniet je tegelijkertijd ook van de Limburgse levensstijl. Bij een vakantieboerderij Limburg kun je vaak tussen de boerderijdieren overnachten! Er zijn er vele beschikbaar in zowel de zomer- als de wintermaanden. Daarnaast zijn appartementen of kastelen ook populair in Limburg om in te overnachten.

Wat kun je doen?

Maastricht is uiteraard wel de meest bekende stad in Zuid-Limburg. Naast lekker eten staat Maastricht ook bekend als de stad met de beste cafés en bars. Bovendien staat Maastricht natuurlijk bekend om zijn Bourgondische karakter. Aan goede restaurants, brasseries, proeflokalen en speciaalzaken geen gebrek. Natuurlijk zijn er ook genoeg horecagelegenheden waar je kunt genieten van echte Limburgse vlaai.

Daarnaast is Limburg niet voor niets uitgeroepen tot “Nationaal Landschap”, een titel die alleen is voorbehouden aan specifieke natuurgebieden. Het is daarom zeker aan te raden om goed van het mooie Limburgse landschap te genieten. Een van de populairste bezienswaardigheden in Limburg is het Drielandenpunt, het hoogste punt van Nederland op 322 meter. De grenzen van Nederland, Duitsland en België komen hier samen. Vanaf de twee uitkijktorens heb je een geweldig uitzicht. Voor kinderen is er een groot doolhof en een waterspeeltuin. In de omgeving kun je fietsen of wandelen, kortom; de perfecte bestemming voor een dagje uit.

https://hofdebrulle.nl/