Totaal zorg Wonen
Image default
Kamers en ruimtes

Hout in interieur

Tegenwoordig is er bijna geen woonkamer meer waar geen gebruik is gemaakt van houten meubels. Al is het niet de kast waar de televisie op staat, dat is het wel de eetkamer tafel. Hout is een populaire bouwstof om meubels van te maken. Deze trend is niet sinds kort maar al voor duizenden jaren geleden. Heel lang geleden vormde hout ook al de basis van meubelen. Dit komt doordat het gemakkelijk te bewerken is.

Een andere reden voor het vele gebruik van hout bij het maken van meubels is dat het veilig is. ondanks het lage gewicht van hout is het zeer stevig. U zou denken dat hout totaal niet veilig is wanneer er brand optreedt, maar niets is minder waar. Doordat het oppervlak eerst gaat verkolen en hout ook een warmtegeleidende functie heeft, zorgt hout ervoor dat de eventuele brand trager verloopt. Ook komen er wanneer het hout in de brand staat nauwelijks schadelijke rookgassen vrij.

Ook zorgt het gebruik van hout in uw interieur automatisch voor een warme uitstraling, omdat hout een product uit de natuur is. Ook is het gebruik van hout erg duurzaam, omdat het lang meegaat en herbruikbaar is. ook is het gebruik van hout goed voor het milieu, omdat er minder energie voor hoeft gebruikt te worden dan voor het maken van andere materialen.  

Tegenwoordig is het ook mogelijk om uw muren een houten look te geven. Net als het gebruik van hout bij meubels is dit heel populair geworden. Bij een houten wand wordt alleen niet gebruik gemaakt van echt hout, maar van strips die er exact hetzelfde uitzien als hout. Ook dit zorgt voor een warm interieur. De houtstrips plakken aan de achterkant waardoor deze heel gemakkelijk te bevestigen zijn. Het werkt ongeveer hetzelfde als behang maar geeft een veel mooier en origineler resultaat.

http://www.style4walls.nl