Totaal zorg Wonen
Image default
Aanbiedingen

Tips bij het behandelen van kalknagels

Tips bij het behandelen van kalknagels

Een kalknagel is een nagel waar een schimmel in is gegroeid. Het oplopen van deze schimmel kan allerlei oorzaken hebben en veel mensen hebben er last van. Het nadeel is dat een schimmelnagel lastig te behandelen is. Het is dus niet verstandig om zelf aan de slag te gaan. Ben je benieuwd hoe je de kansen kunt vergroten om ervan af te komen? Lees dan verder!

 

De behandeling 

De enige manier om van de kalknagel af te komen, is om deze te laten uitgroeien. In de tussentijd is het belangrijk dat de schimmel niet groeit en geen andere nagels besmet. Om dit te voorkomen kun je de nagel het beste laten behandelen bij een pedicure. De pedicure vijlt of freest de nagel, zodat het anti-schimmel middel beter kan inwerken op de schimmel. 

 

Anti-schimmel middel 

Na de behandeling bij de pedicure, kun je zelf aan de slag met anti-schimmel middel. Dit middel voorkomt besmetting en het groeien van de schimmel. Dit middel kun je zelf gemakkelijk en regelmatig aanbrengen op de nagel. 

 

Schoeisel reinigen

Als je de schimmelnagel hebt behandeld, is het belangrijk om herbesmetting te voorkomen. De schimmel kan in sokken en schoenen gaan zitten en zich hier verder ontwikkelen. Herbesmetting kun je voorkomen door elke dag de sokken op een hoge tempratuur te wassen. Daarnaast is het belangrijk dat de schoenen grondig gereinigd worden. Doe dit de eerste weken elke dag en daarna een keer per week. 

 

Drogen van de voeten

Schimmels ontwikkelen zich het snelste in een warme vochtige omgevingen. Het is daarom belangrijk om na het douchen altijd goed de voeten droog te maken. Wanneer je met vochtige voeten in schoenen stapt, is de kans erg groot dat de schimmel zich verder gaat ontwikkelen. 

 

Laat de nagel behandelen!

Heb je last van kalknagels en wil je deze graag laten behandelen? Dan kun je terecht bij Medische pedicure Apeldoorn. Deze specialisten van deze onderneming helpen jou bij het verhelpen van de kalknagels. Wil je een afspraak inplannen of heb je een vraag? Neem dan contact op en laat je adviseren!

 

https://voetcomfort.nl/