Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

Ontstopping Rotterdam snel en vakkundig verholpen

Zeker wanneer je in een wat ouder huis in Rotterdam woont, is de kans op een verstopping van de afvoer of het toilet altijd aanwezig. In sommige gevallen kun je hier zelf wat aan doen. Bijvoorbeeld door de oude, vertrouwde plopper ter hand te nemen of door met een ontstoppingsveer te proberen de blokkade los te wrikken. Wanneer dit niet lukt is het tijd om een professional in te schakelen. Daarbij ben je niet persé gebonden aan een lokaal ontstoppingsbedrijf. Tenminste, zo lang je een aantal punten in je overweging meeneemt.

Hoe snel kun je geholpen worden?

Bij een verstopping is het belangrijk dat het bedrijf dat je komt helpen snel ter plaatse kan zijn. wanneer je riolering verstopt zit kun je ook geen water pakken of het toilet gebruiken en dat gaat natuurlijk niet heel lang goed. Soms kun je daarom beter op zoek gaan naar een bedrijf dat wat verder weg zit maar je direct kan helpen, dan om voor een bedrijf in Rotterdam te kiezen dat eerst nog drie adressen heeft om langs te gaan.

Wat betaal je daarvoor?

Natuurlijk zijn de kosten belangrijk. Snelle service is fijn maar het moet wel belangrijk blijven. Rekent het bedrijf bijvoorbeeld een spoedtarief? Of werken ze met voorrijkosten? En zo ja, hoe hoog zijn die kosten dan? Vraag dit altijd vooraf zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer het bedrijf eenmaal langs is geweest.

Hoe zit het met de garantie?

Wanneer de verstopping verholpen is maar je kunt het bedrijf twee weken later weer voor een ontstopping in Rotterdam langs laten komen wordt het best een dure grap. Vraag daarom altijd naar de garantie die je op het geleverde werk krijgt en welke voorwaarden daaraan hangen. Het liefst krijg je deze op papier of via de mail zodat je altijd een poot hebt om op te staan.