Totaal zorg Wonen
Image default
Woningen

Meer hout in je woning verwerken? Zo doe je het!

De trends in de interieurwereld veranderen continu. Zo zien we de laatste jaren dat hout snel aan populariteit wint. Enkele jaren geleden lag de focus nog zo op modern dat hout een beetje vergeten raakte. Gelukkig is dit anno 2022 zeker niet meer het geval. We zien dan ook steeds vaker houten aspecten terugkomen in de Nederlandse interieurs. Ben jij nu benieuwd hoe jij meer hout in het interieur van jouw woning kunt verwerken? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen!

Bekende vormen van hout in het interieur

Wanneer je denkt aan het verwerken van hout in je interieur, dan zul je waarschijnlijk direct denken aan een een aantal stukken interieur. Over het algemeen zijn dit wandplanken of bijvoorbeeld houten vloeren. Dit zijn immers de meest gangbare manieren om hout in het interieur te verwerken. Wil je dan ook voor een veilige manier kiezen om hout in het interieur te verwerken? Dan kun je het beste kiezen voor een van deze twee opties. 

Minder bekende vormen van hout in het interieur

Naast de twee meest voorkomende manieren zijn er ook nog tal van andere manieren om hout in het interieur te verwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de badplank hout. De badplank kan in de badkamer geplaatst worden en kan in het bad dienen als serveerplank. Zo drink of eet je gemakkelijk vanuit het bad zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het feit of de producten nat worden. Een andere leuke plek om hout in het interieur te verwerken is bijvoorbeeld op het balkon. Dit kun je doen door een houtversiering aan de muur te hangen of door een houten balkontafel op het balkon te plaatsen. Het laatste is overigens echt een aanraden. Het maakt het eten en drinken op het balkon een stuk aangenamer en je zult na plaatsing al snel merken dat je vaker op het balkon zit dan voorheen!