Totaal zorg Wonen
Image default
Bedrijven

Je woning gaan verkopen

Binnenkort ben je van plan om je woning in de verkoop te doen. Je wilt anders wonen of misschien wil je korter bij je familie in de buurt wonen. Het kan ook zomaar zijn dat je gaat samenwonen of dat je een nieuwe baan hebt, waarvoor je plots verder moet reizen. Wat de reden ook is; je woning moet dan in de verkoop. Je kunt dan een makelaar in Eindhoven of ergens anders in Nederland inschakelen. Nu zou je denken dat je die hulp pas nodig hebt wanneer je daadwerkelijk besluit je woning te verkopen, maar is dat waar?

 

Waardebepaling

Een makelaar in Eindhoven of ergens anders in Nederland kan je niet alleen helpen wanneer je je woning daadwerkelijk gaat verkopen. Ze kunnen je ook al van tevoren helpen. Dat kan met een waardebepaling. Een waardebepaling is een indicatie voor de prijs die je kunt vragen voor je woning. De makelaar komt dan bij je langs en gaat je woning bekijken. Je zit dan nergens aan vast en vaak is het ook nog helemaal gratis. De waardebepaling kun je ook zien als een intake. De makelaar komt namelijk voor niks de waarde van je woning bepalen, maar indirect is het ook een kennismaking. Je maakt kennis met de makelaar en kan alvast vragen stellen over de woning die misschien in de verkoop komt. De makelaar zal deze vragen met plezier beantwoorden. Natuurlijk wel ondertussen, want wanneer de makelaar komt wil hij of zij zich wel bezighouden met de waardebepaling. De makelaar wil zo een band schappen met jou en wanneer je uiteindelijk een waardebepaling hebt gehad en besluit het huis in de verkoop te doen hoopt de makelaar dat je voor hem of haar kiest. Dat zou bovendien wel zo netjes zijn, toch?

 

Tips

Wanneer je woning dan daadwerkelijk in de verkoop gaat weet je alles al, want de makelaar kan je ook voorzien van tips. De makelaar weet namelijk goed hoe je je huis sneller kunt verkopen en vertelt je dat graag. Is er iets wat nog opgeknapt moet worden in het huis zodat het nog sneller verkoopt? Ook dan vertelt de makelaar dat tijdens de waardebepaling, waarmee hij of zij jou helpt.

https://www.dhvc.nl/