Totaal zorg Wonen
Image default
Zorg

Deze sanitaire hulpmiddelen worden vaak gebruikt in zorginstellingen

Als je wat minder mobiel bent geworden is dat natuurlijk vervelend. Het kan wat minder plezierig zijn en daarom is het belangrijk om hulpmiddelen te hebben zodat je lichamelijk hygiëne nog steeds goed blijft. Een fris gevoel geeft namelijk een blij gevoel en dat is belangrijk. Sanitaire hulpmiddelen van Sani Assist worden veel gebruikt in zorginstellingen, omdat deze van hoge kwaliteit zijn en dus de veiligheid verhogen. Hier wordt verteld welke hulpmiddelen vaak gebruikt worden.

Handige douchebrancards

Douchebrancards worden vaak gebruikt, omdat dit een goede oplossing is voor als je hulp nodig hebt bij het douchen. De douchebrancard is stabiel en veilig waardoor je elke dag gewassen kan worden. Er zijn verschillende maten en modellen die gunstig zijn voor verschillende situaties. Bedenk ook voor wie de douchebrancard is en wat diegene fijn vindt. In deze blog “welke douchebrancard kiezen” worden handige tips en advies gegeven. 

Instapbaden waar je niet voor hoeft te gaan staan

Een instapbad is een fijne uitvinding, omdat je niet hoeft te gaan staan om het bad in te komen. Je kan bijvoorbeeld vanaf je rolstoel verschuiven naar het bad. Bijna alle instapbaden beschikken over een deur die naar boven opengaat om ruimte te besparen. Vaak is er een zitgedeelte en een liggedeelte.

Douchestretchers die opklapbaar zijn

Douchestretchers zijn opklapbaar en maken het mogelijk om te douchen voor personen die niet meer kunnen staan of zitten. Deze hebben meestal ook een muurbevestiging en zijn makkelijk elektrisch te verstellen. Hierbij zijn opties zoals rugverstelling en een veilig zijrek. Opklapbare douchestretchers zijn ook makkelijk te vervoeren en je kan ze makkelijk opbergen.

 

Dit zijn dus veel gebruikte sanitaire hulpmiddelen in zorginstellingen en ze horen altijd van kwaliteit te zijn. Het moet namelijk veilig zijn en bij specialisten zit je altijd goed. Sanitaire hulpmiddelen van hoge kwaliteit zijn essentieel om de veiligheid van zorgvrager op het sanitair te verhogen. Er zijn verschillende soorten en afmetingen voor verschillende situaties. Deze hulpmiddelen zorgen voor een beter welzijn en maken deze onderdelen van de dag een stuk makkelijker.

 

https://www.sani-assist.nl/