Totaal zorg Wonen
Image default
Woningen

Ik heb een cv ketel nodig, wat nu?

Wat doet een cv ketel precies? Simpel gezegd maakt de ketel het water dat je verwarming in gaat warm en houdt zo je huis op een goede temperatuur. Er zijn zo veel verschillende cv ketels op de markt waar je uit kunt kiezen, dus kan het zijn dat dit geen gemakkelijke opgave voor je is. Laat ons je daarom helpen.

 

Voordelen

 

Een van de voordelen van een cv ketel is dat je eenmalig een bedrag betaald, je hebt dus geen maandelijks kosten. Jij hebt de vrijheid om te kiezen welk merk of type je het best vind en je bepaald zelf wanneer je het weer tijd vind om je ketel te laten vervangen.

Kosten

 

Een ketel kost gemiddeld tussen de 1000 en 2.500 euro. Ook zijn er nog andere kosten die er bij komen zoals:

 

 

  • Installatiekosten

 

  • Renteverlies aanschafkosten

 

  • Onderhoudscontract

 

 

Gemiddeld kom je dan uiteindelijk tussen de 4.000 en 5.500 euro uit. Omdat dit een hele investering kan zijn, heb je ook de mogelijkheid om een cv ketel te huren. Een van de voordelen hier van kunnen zijn dat je niet in een keer hoge kosten maakt, de maandelijkse uitgaven zijn duidelijk en je hebt geen hoge kosten als een van de onderdelen het ineens begeeft.

Een cv ketel gaat gemiddeld 15 jaar mee. Het kan zijn dat sommige langer meegaan maar na 15 jaar worden ze minder energiezuinig, dit betekend dat er meer energie nodig zal zijn om je huis op de gewenste temperatuur te krijgen.

 

Waar moet ik rekening mee houden?

De hoeveelheid warmte en warm water de cv ketel moet leveren hangt af van hoe groot je huis is. Hier zijn een aantal voorbeelden:

 

 

  • 250 tot 425 m³ 18kW

 

  • 425 tot 625 m³ 24kW

 

  • 625 tot 900 m³ 30kW

 

  • 900 tot 1.075 m³ 45kW

 

Ook is het handig om te weten hoeveel warm water er ongeveer tegelijkertijd nodig is in je huishouden. Dit heeft te maken met hoe hoog de Comfort Waarde van de cv ketel moet zijn.

 

Kies je voor ons?

 

Als je er voor kiest je Cv-ketel te laten installeren door ANO BV, ben je verzekerd van een deskundige montage. Onze Cv monteur in Den Haag adviseert je graag over de juiste keuze. Ook installeert hij binnen een dag op een vakkundige wijze jouw nieuwe Cv-ketel. Zo kan je snel genieten van een perfecte temperatuur in je woning.

 

Wil je meer informatie of heb je direct een Cv monteur in Den Haag nodig? Neem dan contact op met ANO BV Loodgieters Service & Onderhoudsbedrijf via 070 – 888 5156 of mail naar ano@anobv.nl.

https://www.anolso.nl/