Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

Huisnummer kopen? Uit deze soorten kan je kiezen!

Wanneer je een huisnummer of naambordje gaat kopen, zal je erachter komen dat de keuze werkelijk reuze is. Daarom hebben we een aantal leuke, mooie en populaire keuzes voor je op een rijtje gezet. Zo kan je lekker vanuit je luie stoel inspiratie opdoen. Veel leesplezier!

Naambordje

Populair in Nederland is het naambordje met huiscijfer. Dit type huisnummer behoeft dan ook geen verdere uitleg. De namen van alle gezinsleden – en soms ook van het huisdier – staat vermeldt. Natuurlijk erg leuk, maar het grote nadeel: er komt maatwerk bij kijken. Hierdoor is een huiscijfer met naam relatief duur. Toch is het zeker de moeite waard om je hierop te oriënteren.

Huisnummer met verlichting

Een andere, steeds populairdere keuze is het huisnummer met verlichting. Zeker wanneer je huis wat verder van de weg aflicht (bijvoorbeeld in het geval van een boerderij of een vrijstaan huis), kan een huisnummer met LED-verlichting een goede oplossing zijn. Het valt extra goed op. Bovendien oogt het gezellig en geeft het je woning ’s avonds een warme uitstraling. Kies niet voor een goedkoop model, want dan kan het zomaar gebeuren dat de levensduur relatief kort is!

Betonnen huisnummers

Nog niet heel bekend in Nederland, maar toch het overwegen waard: betonnen huisnummers. Ze worden relatief weinig aangeboden, maar als je goed zoekt, vind je ze zeker op het internet. Echter, door het beperkte aanbod is er relatief weinig keuze in afmetingen, kleuren e.d.

Trend van 2020: zwarte huisnummers

Een van de populairste trends van 2020 qua huisnummers, is een zwart huisnummer. Het voordeel is dat het heel modern oogt. Deze kleur staat mooi op een stenen ondergrond. Bovendien is een simpel zwart huisnummer vaak euro’s goedkoper dan bijvoorbeeld een op maat gemaakt naambordje. Zwarte huisnummers worden vaak gemaakt van RVS of inox. Dit is een weersbestendig materiaal, waardoor je erop kan rekenen dat je huisnummer meerdere jaren mee zal gaan.

Emaille huisnummers

Een beetje oudbollig en saai, maar toch nog een vast onderdeel van het Nederlandse straatbeeld: de emaille huisnummers. Toch zijn dit soort huisnummers wel betrouwbaar en duurzaam, door het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Probeer maar eens door een dorp te rijden zonder dit model te spotten.

Welk huisnummer kies jij?

Grote kans dat jouw favoriete huisnummer in bovenstaand overzicht staat. Toch is er nog veel meer te kiezen. Afhankelijk van je wensen kan je bijvoorbeeld ook de volgende huisnummers kiezen: messing huiscijfers, zelfklevende RVS huisnummers, sommige mensen verven zelfs hun huisnummer op hun gevel. Dit brengt weinig kosten met zich mee. Toch is dit wat ons betreft een ‘’no-go’’.