Totaal zorg Wonen
Image default
Woningen

Het nieuwe wonen met een mantelzorgwoning

Het aantal ouderen in Nederland neemt de komende jaren toe. Terwijl de bejaardentehuizen zijn verdwenen neemt de vraag naar (huishoudelijke) zorg door deze groep toe. Er komen dan ook steeds meer andere manieren van wonen die tegemoetkomt aan die vraag. Zo zijn er families waarbij de generaties bij elkaar willen wonen om zo voor elkaar te zorgen maar die daarvoor niet de ruimte in huis hebben. In die gevallen is een mantelzorgwoning de oplossing. 

De mantelzorgwoning

In het verleden woonden ouderen en hun kinderen vaak in één huis. Hierdoor konden de verschillende generaties voor elkaar zorgen. Tegenwoordig zijn er families die dit willen doen maar daarvoor niet de ruimte in huis hebben. Een goede oplossing is dan het plaatsen van een mantelzorgwoning in de tuin. Een extra voordeel van een mantelzorgwoning is dat zowel de beide partijen hun privacy houden.

Een mantelzorgwoning heeft een aantal voordelen voor zowel de mantelzorger als de zorgvrager. Er kan zorg geboden worden en beide partijen zijn dicht bij elkaar terwijl ze toch hun privacy hebben.

Een mantelzorgwoning van Chaletbouw Wernsen

Als het gaat om mantelzorgwoningen is Chaletbouw Wernsen een betrokken partner. Zij bouwen de mantelzorgwoning op maat en plaatsen deze op locatie. Daarnaast regelen zij de papierwinkel bij het bouwen van een mantelzorgwoning.

Veel gemeenten hebben hun regels versoepeld wanneer het gaat om een mantelzorgwoning. Bij het plaatsen van een mantelzorgwoning zoekt Chaletbouw Wernsen uit welke eisen de betreffende gemeente stelt. Als uit de vergunningscheck blijkt dat er een omgevingsvergunning nodig is dan vragen zij deze aan.

Bij het opleveren van een mantelzorgwoning heeft Chaletbouw Wernsen de keuze tussen turnkey of casco. Bij een turnkey oplevering hoeft er niets meer gedaan te worden en kan de mantelzorgwoning dezelfde dag nog worden betrokken. Bij een casco oplevering wordt de indeling door de bewoners zelf gerealiseerd. Meer over een mantelzorgwoning op maat.

Wat als de mantelzorg stopt?

Wat te doen met een mantelzorgwoning als de mantelzorg stopt? De mantelzorgwoning hoeft dan niet afgebroken te worden. Wel moet deze zo worden aangepast dat bewoning niet meer mogelijk is. De mantelzorgwoning kan dan gebruikt worden als schuur of als kantoor aan huis.