Totaal zorg Wonen
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Help! Een daklekkage! Wat moet ik doen?

Een van de grootste ergernissen is een lekkage in je huis. Het is nog niet zo simpel om de bron te achterhalen en zelf deze lekkage te dichten. Regio Loodgieters Rotterdam is een erkend loodgietersbedrijf, dat binnen korte tijd een lekkage kan opsporen en dichten. Er kunnen zich echter omstandigheden voordoen, dat je zelf aan de slag moet om een lek te vinden. 

Het lek achterhalen 

 

Een lekkage aan een dak is wat anders dan lekkage aan een waterleidingbuis. Een lekkage die zich op een dak bevindt kan beter overgelaten worden aan een loodgietersbedrijf die alle middelen heeft om de lekkage snel op te sporen. Een lekkage wordt meestal met een bepaald soort lamp gevonden. Een loodgietersbedrijf als Regio Loodgieter Rotterdam heeft alle middelen en expertise in huis waarmee je een gedegen onderzoek kunt doen naar daklekkage. 

Zelf een lekkage verhelpen 

Een lekkage aan een dak is voor een particulier nog niet zo simpel zelf op te lossen. De dakbedekking zal in veel gevallen moeten worden verwijderd en opnieuw moeten worden vervangen. De dakdekker is dé aangewezen persoon om een dak naar behoren dicht te maken. Ben je een handige klusser en heb je ervaring op het gebied van dakbedekkingen dan kun je het altijd zelf proberen. 

Lekkages rondom leidingen kun je soms zelf goed verhelpen. In 9 van de 10 gevallen zit er speling op de leidingen, waardoor deze gaan lekken. Leidingstukken moeten opnieuw worden aangesloten of helemaal worden vernieuwd.  Wanneer je aan het werk gaat met de waterleiding, is het zaak om de hoofdkraan af te sluiten. Zet alle waterkranen in huis open, zodat de leidingen leeg kunnen lopen. Op deze manier is het gemakkelijker om een leiding goed vast te draaien of te vervangen. 

Hulp nodig? Regio Loodgieters helpt

Loodgietersbedrijven hebben gespecialiseerd personeel in huis, die allemaal hun eigen vakgebied hebben. De ene loodgieter zal meer affiniteit hebben met sanitair, terwijl de ander alles weet van lekkages. Dakreparatie nodig in Rotterdam? Dan is Regio Loodgieter een expert die u echt kan helpen! Het bedrijf onderscheid zich echt door haar specialisatie hierin en heeft al veel lekkages in de regio opgelost

Het vak loodgieter is breed en veelomvattend. Het verhelpen van een lekkage is dus ook het werk van de loodgieter. Daklekkages kunnen al geruime tijd aanwezig zijn, zonder dat je het in de gaten hebt. Opeens zie je lelijke plekken in het plafond of op de muur verschijnen. Water dat via een daklek binnen komt, kan in de tussenruimte gaan zitten en een hoop schade aanrichten. Een lekkage aan een dak kan het beste door een erkend loodgieter worden opgelost. Zij hebben het juiste materiaal en gereedschap. 

Lekkages voorkomen

Daklekkages zou je kunnen voorkomen door het dak regelmatig te controleren. Als er noodweer is geweest kan, vooral bij een plat dak, het dakleer loslaten. Wind en regen hebben dan vrij spel en zorgen op den duur voor vervelende lekkages. Door na hevige storm het dak te controleren, zou je misschien erger kunnen voorkomen.  Waterleidingen jaarlijks door een erkend loodgieter laten controleren is een verstandig besluit. Zo krijgen lekkages geen kans. Ook kunnen er lekken ontstaan door de centrale verwarming te laag te zetten. Vorst bereikt het water in de leidingen en bevriest. Zo krijg je zeker lekkages. Laat de verwarming op 12 graden staan tijdens vorstperiodes en je voorkomt een bezoek van de loodgieter. Dit geld ook voor buitenkranen. Sluit deze tijdig af voordat de winterperiode begint.

https://loodgieter-rotterdam.nu/dakreparatie/