Totaal zorg Wonen
Image default
Bedrijven

De voordelen van rolhorren

Rolhorren zijn heel gemakkelijk in gebruik. Ze zijn eigenlijk onmisbaar om frisse lucht door je huis te laten waaien zonder dat insecten je woning binnendringen. Om je een goed beeld te geven vertellen we je graag meer over de voordelen van rolhorren.

 

Uit het zicht weer opbergen

Een rolhor bestaat uit een cassette en twee geleiders aan de zijkanten en het hor zelf. Je kan het hor heel gemakkelijk boven vanuit de cassette met behulp van de geleiders naar beneden trekken en vastklikken. Gebruik je het hor even niet dan duw je op dezelfde manier als het naar beneden rollen weer omhoog. Het hor wordt mooi opgeborgen in de cassette. Je ziet er verder niets van behalve de geleiders.

 

Makkelijk in gebruik

Een van de andere voordelen van een rolhorren is dat ze heel gemakkelijk zijn in gebruik. Wil je het raam openzetten? Dan hoef je niet eerst een los hor erin te plaatsen. Even naar beneden of weer naar boven duwen en het is klaar. Je kan ook met een gerust hart het raam open laten staan als er een fris briesje waait. Het rolhor kan er in tegenstelling tot een los hor dat je er inzet nooit eruit waaien. Mocht het onverhoopt in een keer hard gaan regenen dan kan je heel snel het hor weer omhoogschuiven en het raam sluiten. Echt ideaal en heel makkelijk in gebruik.

 

Houd vervelende insecten buiten de deur

De belangrijkste functie van rolhorren zijn het buiten houden van insecten. Muggen en vliegen krijgen op die manier geen enkele kans om je woning binnen te dringen. Heel vervelend als je met een open raam wil slapen en de muggen blijven rond je oren zoemen of ze steken. Door het gebruik van een rolhor kan je gewoon dag en nacht het raam open laten staan zonder dat je overlast krijgt van insecten.

 

Heel eenvoudig te monteren

Maar er zijn nog meer voordelen aan rolhorren. Deze zijn namelijk heel eenvoudig te monteren. Het is vrij simpel en gemakkelijk om de horren zelf te monteren. Als je goed de instructie volgt dan komt het vanzelf goed en heb je er echt geen extra hulp bij nodig. Het enige waar je goed op moet letten zijn de afmetingen. Dat je wel de juiste maat horren besteld voor je ramen. Wil je weten hoe je het beste de maat van een rolhor kan bepalen of hoe je dit moet opmeten? Zoek even op internet naar een duidelijke uitleg over het opmeten van rolhorren. Dan weet je precies welke maat hor je moet nemen.

Bron: Renovatienieuws.nl