Totaal zorg Wonen
Image default
Woningen

Click PVC; wat moet je weten om het te laten klikken

Wat is click PVC en hoe verschilt het van plak PVC? Click PVC is een soort vinyl dat is behandeld met een speciale lijm waarmee het gemakkelijk kan worden bevestigd en verwijderd van de meeste oppervlakken. Het is perfect voor tijdelijke vloerbedekking, displays en tentoonstellingen. Plak PVC daarentegen is een type vinyl dat is behandeld met een kleefstof waardoor het permanent op de meeste oppervlakken blijft kleven. Het is perfect voor permanente bewegwijzering en displays. Als je dit verschil weet, dan ben je al een heel eind. Maar er is nog veel meer wat je moet weten over click PVC voordat je het in huis installeert, dat alles en meer beschrijven wij in deze blog. 

De voor- en nadelen van click PVC

Click PVC heeft een aantal voor- en nadelen ten opzichte van andere soorten PVC vloeren, deze omvatten:

Voordelen:

  • Kan gemakkelijk worden verwijderd en vervangen zonder het oppervlak eronder te beschadigen.

  • Ideaal voor tijdelijke of semi-permanente installaties.

  • Gemakkelijk te installeren – geen professionele hulp nodig.

Nadelen:

  • Niet zo duurzaam als andere soorten PVC vloeren.

  • Duurder dan andere soorten PVC vloeren.

Hoe weet je of click PVC iets voor jou is

Er zijn een aantal factoren die je moet overwegen voordat je beslist of click PVC het juiste type vloerbedekking voor jou is. Zoals:

  • Het beoogde gebruik van de vloer. Als je iets nodig hebt dat tijdelijk of semi-permanent is, dan is click PVC ideaal. Als je echter iets nodig heeft dat duurzamer is, dan moet je kijken naar andere opties.

  • De kosten. Click PVC is duurder dan andere soorten PVC vloeren, dus je moet ervoor zorgen dat het binnen je budget past.

  • Het installatieproces. Click PVC is gemakkelijk te installeren, maar als je het niet zelf wilt doen, moet je een professionele installateur inhuren.

Nu je alles weet wat er te weten valt over click PVC kun je een weloverwogen beslissing nemen of het al dan niet de juiste vloer voor jou is. Lees ook vooral nog andere informatie op het internet, en bekijk of er reviews zijn van mensen die een click PVC vloer hebben laten installeren om te weten wat je kunt verwachten. Als je die tips opvolgt zijn we er zeker van dat je een goede keuze zal maken over of click PVC al dan niet iets is voor jou. Bedankt voor het lezen, en success met de keuze!