Totaal zorg Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Kies bij het onderhouden van een boom altijd voor een boomchirurg of boomverzorger

Wanneer u een boom wilt laten onderhouden dan is het altijd aan te raden om daar een extern bedrijf voor in te huren. Een extern bedrijf weet namelijk het beste op welke manier de boom onderhouden moet worden en welke verzorging de boom nodig heeft. Bij zo’n extern bedrijf kunt u denken aan een boomchirurg of boomverzorger. Beide bedrijven zijn namelijk gespecialiseerd in het onderhouden en verzorgen van bomen. Zo kunt u een boomchirurg of een boomverzorger inhuren wanneer u de boom wilt laten snoeien. Tevens kunt u een boomchirurg of een boomverzorger inhuren wanneer u een boom wilt laten kappen, een boom extra kracht wilt geven door middel van bodemverrijking, een boom wilt laten onderzoeken of deze bijvoorbeeld ziek is of een virus heeft opgelopen en wanneer u een boomstronk wilt laten verwijderen. Een boomchirurg of een boomverzorger kan dus voor allerlei werkzaamheden en redenen ingehuurd worden. Ook zijn er hoveniersbedrijven en tuinmannen in te huren die veel verstand hebben van bomenonderhoud, maar voor een echte specialist kunt u toch beter bij een boomchirurg of een boomverzorger terecht.

Het inhuren van een boomchirurg is vaak helemaal niet duur

In de regel is het inhuren van een boomchirurg helemaal niet duur. Vooral relatief gezien. Een boom die bijvoorbeeld ziek is zal behandelt moeten worden. Doet u dat niet dan zal de boom waarschijnlijk steeds zieker worden met als mogelijk gevolg dat de boom dood gaat. Een extreem zieke boom zal verzwakken en vormt daarmee een gevaar voor de omgeving. Zo is het mogelijk dat takken zomaar afbreken of dat de boom omvalt. Hetzelfde geldt voor een boom die al dood is. Een dode boom vormt namelijk altijd een gevaar voor de omgeving. Een zieke boom die niet meer kan herstellen of een boom die dood is zal gekapt moeten worden. Die kosten liggen altijd een stuk hoger dan wanneer u een boom tijdig laat behandelen door een boomchirurg of een boomverzorger.

De kosten voor het inhuren van een boomchirurg

Wat de kosten voor het inhuren van een boomchirurg precies zijn valt eigenlijk niet te zeggen. Dat komt omdat de kosten afhankelijk zijn van factoren die de totale kosten uiteindelijk zullen bepalen. Zo is het snoeien van een boom logischerwijs goedkoper dan het laten omzagen van een boom. Het bemesten van de grond is weer goedkoper dan het laten snoeien van een boom. Zo ziet u al dat reden voor het inhuren van een boomchirurg de kosten al kan bepalen.

Ook de afstand die de boomchirurg of de boomverzorger moet afleggen om bij uw klus te komen zal van invloed zijn op de totale kosten. Het is dan ook aan te raden om voor een lokale boomchirurg te kiezen en niet een boomchirurg in te huren die 100 km moet afleggen om uw boom te verzorgen.

Voor het uitvoeren van werkzaamheden rekent een boomchirurg meestal een tarief per uur

Het komt vaak voor dat een boomchirurg voor het uitvoeren van zijn of haar werkzaamheden een tarief per uur hanteert. Die tarieven kunnen zeer ver uiteenlopen. Denk daarbij aan tarieven van 25, 30, 35, 40 en 45 euro per uur. Wanneer u met het tarief van een boomchirurg te maken krijgt en het uurtarief ligt (erg) laag bekijk dan altijd of er geen bijkomende kosten zijn. Sommige boomchirurgen hanteren namelijk een laag uurtarief en rekenen voor de verschillende soorten werkzaamheden extra tarieven. Andere boomchirurgen hanteren een inclusief prijs waarbij altijd alle kosten gedekt zijn.

https://www.vergelijkhoveniers.nl