Totaal zorg Wonen
Image default
Huishoudelijk

Allerlei tips voor een keurig opgeruimd huis!

Hoe vouw je je kleding?

Hoe vouw je jouw kleding en was nu snel op zonder dat deze lelijke vouwen hebben? Hoe je je was opvouwt, heeft te maken met wat voor soort was je opruimt. Je wilt namelijk wel een mooi en opgeruimde kast. Hiertoe behoort vanzelfsprekend kleding die netjes gevouwen en gestapeld is. Benieuwd hoe? Lees dan snel mee!

Opvouwen van handdoeken

Het opvouwen van een handdoek is best eenvoudig. Strijk alle kreukels uit de handdoek. Trek vervolgens deze recht, zodat de hoeken mooi op elkaar vallen tijdens het vouwen. Vouw de handdoek door de midden en leg de puntjes op elkaar. Vouw het nogmaals door de midden en jouw handdoek is netjes opgevouwen. Heb je een grote handdoek? Vouw deze dan in drie delen.

Opvouwen van een t-shirt

Bij het opvouwen van een t-shirt is het belangrijk om een vlakke ondergrond te hebben. Leg het shirt op de ondergrond en strijk deze glad. Vervolgens vouw je het shirt naar binnen en de mouw weer recht naar buiten. Herhaal dit aan de andere zijden. Nu kan je het shirt horizontaal vouwen en kan je het opruimen. Deze techniek bevordert enorm een opgeruimde slaapkamer!

Opvouwen van een broek

Bij het opvouwen van een broek is het belangrijk, net zoals bij een t-shirt, dat je een vlakke ondergrond hebt. Echter is het wel handig om een grotere oppervlakte te hebben, zodat de gehele lengte van de broek erop kan steunen. Je vouwt nu de broek zo dat de pijpen op elkaar liggen. Vervolgens vouw je de pijpen om tot net boven de rand van de broek. Deze techniek is zowel te gerbuiken voor een broek met vouw en zonder vouw.  

Geen zin om te vouwen?

Heb je geen zin om je kleding te strijken, vouwen en op te ruimen? Overeweg dan een schoonmaakster! Op die manier heb jij een opgeruimd huis en focus jij op de dingen waar jij meer energie uithaalt!