Totaal zorg Wonen
Image default
Verbouwen

Zo verhoogt u de gezelligheidsfactor in uw flat

Wanneer de herfst en de winter in aantocht zijn, brengen we meer tijd binnenshuis door en velen van ons zijn op zoek naar verandering en willen ons huis gezellig maken. Hier geven wij u tips over hoe u uw huis kunt verfraaien en een gezellige sfeer kunt creëren op een niet al te dure manier. Er zijn veel manieren om te verhuizen. Het meest gebruikelijke is natuurlijk om een nieuw huis te kopen of te huren. Maar er zijn ook manieren om uw huis te transformeren. Op woningruil24.nl kunt u woningen in het hele land vinden.

Kaarsen aansteken en mooie lichtsnoeren ophangen

Niets kan een huis beter transformeren dan gezellige verlichting, een knapperend haardvuur of verwarmende kaarsen. Het is een goed idee om uw gebruikelijke bovenverlichting uit te schakelen en in plaats daarvan staande lampen te gebruiken, waardoor het er gezelliger uitziet.Plaats wat kaarsen en geurkaarsen in verschillende delen van het huis en grote lantaarns op de vloer, maar vergeet niet ze uit te zetten als u de kamer verlaat.

Het is ook gezellig om een paar mooie lichtsnoeren langs de muur, boven het bed of op een tafel te hangen voor een mooie tafelsetting.

Groendecor

Plaats weelderige planten om het gevoel van de kamer te verzachten. Een boeket verse snijbloemen op tafel in een mooie vaas draagt echt bij tot de gezelligheid. Planten gedijen bij veel licht, wat het moeilijker maakt om ze in de herfst en winter in leven te houden. Kies voor meer winterharde planten zoals cactussen, olifantsoor en sleedoorn. U kunt ook een van die mooie plastic planten proberen die er tegenwoordig echt levend uitzien. Perfect voor de donkere tijd van het jaar, plus ze overleven jaar na jaar.

Maak uw kamer zachter met textiel

Textiel is de beste truc om uw huis gemakkelijk een nieuwe look te geven. Met een zacht kleed en wat donzige kussens op de bank krijgt uw woonkamer een knusse uitstraling. Tijdens het lichtere deel van het jaar, laten we graag het zonlicht door het raam naar binnen. Als het ’s avonds donker wordt en het buiten donkerder wordt, kunt u een knusser gevoel krijgen door de dunne gordijnen te vervangen door wat dikkere gordijnen met wat gewicht erin.

 

Een koud en onpersoonlijk huis wordt levendiger en gezelliger met tapijten. Ga voor een dik, dicht tapijt, liefst in een mooie kleur.

 

Leg een schapenvacht- of imitatiebontkleed over een stoel, fauteuil, de rand van een bed of de rugleuning van een bank. Of waarom legt u het niet op de vloer als een tapijt? Dit kan een gezellig tintje geven aan elke kamer.

 

 

Hout en koperen details

Een levend materiaal als hout verzacht en verwarmt de kamer. Donkerder houtsoorten zoals walnoot, eik en pijnboom zorgen voor een extra gezellige toets. Plaats kleine, delicate houten details in uw huis. Het metaal koper geeft ook een warme en zachte uitstraling aan de kamer. Kies voor een koperen lamp, of creëer een stilleven met mooie vazen, koperen kriebels en een kandelaar.

Schilderijen en posters

Kies voor een paar goed gekozen schilderijen of posters aan de muur. Deze creëren harmonie en brengen de kamer samen als een geheel.

Haal de natuur binnen

Een gemakkelijke manier om uw inrichting te verzachten is het gebruik van natuurlijke materialen. De natuur in huis halen geeft een rustgevende indruk. In de slaapkamer maken linnen lakens een mooi statement. Keramiek, geweven jute en bamboe details en natuurlijk gekleurd hout geven de kamer ook een gezellige uitstraling. Waarom maakt u geen frisse boswandeling en raapt u takken, twijgen, mos of dennenappels op om uw huis mee te versieren. Het geeft een mooie en levendige indruk.

Verberg onnodige gadgets

Een huis vol met gadgets is niet erg uitnodigend. Om orde en netheid te scheppen, kunt u opbergdozen kopen. Als u niet genoeg ruimte hebt in uw kleerkast, kunt u kiezen voor materialen zoals leer of hout, die een luxueuzer gevoel geven en de functie van de laden zowel praktisch als een stijlvol detail in uw huis maken.

Een verwarmend kopje thee

Wat is er beter dan op een winterse dag binnenkomen en opwarmen met een grote kop thee? Kook wat water, rasp wat gember en citroen en laat het een tijdje sudderen. Doe er een scheutje honing bij en laat het een paar minuten trekken. Ga op de bank zitten en vermaak uzelf.

https://totaalzorgwonen.nl