Totaal zorg Wonen
Image default
Bedrijven

Je glazen schuifwand kiezen

Wanneer je een overkapping in je tuin hebt wil je daar misschien wel een soort deur in, zodat je altijd droog zit. Zo kun je in je tuin blijven zitten als het regent bijvoorbeeld, maar ook in de herfst kun je heerlijk genieten van het zonnetje. Het kan ook zo zijn dat je op kantoor een afscheiding wil om een ruimte af te sluiten. Wat de reden ook is, je bent op zoek naar een soort afsluiting. Je kunt dan kiezen voor een niet doorkijkende afsluiting, maar je kunt ook kiezen voor glazen schuifwanden. Als je kiest voor glazen schuifwanden heb je toch een afsluiting, maar je kunt er wel doorheen kijken. Lekker transparant en het is ook nog eens mooi meegenomen, want achter het glas geniet je altijd heerlijk van de zon.

 

Glazen wand

Ga je dus voor glazen schuifwanden? Dan kun je uit allerlei verschillende soorten kiezen, want er bestaan er veel. De belangrijkste verschillen zitten in het type glas dat je kiest. Je hebt bijvoorbeeld enkel glas, maar je hebt ook dubbel glas. Ga je verdiepen en kijk zo wat het beste bij jouw situatie past. Je hebt bij glazen schuifwanden rails. Kies je voor een 6-rail? Dan heb je dus ook 6 glazen wanden. Kies je voor een 4-rail? Dan heb je 4 glazen wanden. Ook getint glas behoort tot de mogelijkheden.

 

Waar let je op?

Als je glazen schuifwanden gaat aanschaffen doe je dat niet zomaar, het is namelijk ook zaak om op een aantal dingen te letten. Let erop dat je een goede prijsopgave krijgt, passend bij jouw situatie. Je kan het beste hiervoor een advies laten geven door de mensen die de glazen schuifwanden uiteindelijk ook plaatsen. Bepaal voor jezelf ook van tevoren of je kiest voor de prijs of de kwaliteit, hier kan nogal eens verschil in zitten. Let er ook op dat je kijkt naar de glazen wand die je voorkeur heeft qua glas. Niet bij alle wanden is ieder glas mogelijk. Bepaal ook vooraf of de wand extra geïsoleerd moet zijn voor geluid.