Totaal zorg Wonen
Image default
Meubels

Zo kies je voor welke vorm eikenhouten tafel je moet gaan

Eiken houten tafels zijn altijd een goede keuze als je op zoek bent naar een nieuwe tafel. Ze passen in ieder interieur en zijn ook nog eens tijdloos. Of je nou een moderne, klassieke, of landelijke woonstijl hebt, een eettafel eiken staat altijd goed! Er zijn verschillende vormen tafels, waarmee je je interieur echt af kan maken. De klassieke ovale eettafel is heel bekend en ook de ronde tafel zie je steeds vaker. Daarnaast heb je ook nog een Deense ovale tafel, met een mooie en speciale vorm. Iedere vorm heeft weer zijn eigen voordelen, dus lees snel verder voor meer informatie over de verschillende vormen eikenhouten tafels. 

Deens ovale tafel

Een Deens ovaal is een gecombineerde halve cirkel en halve ovaal en oogt anders dan ‘normale’ ovale tafels. Het tafelblad is in het midden op zijn breedst. Een standaard ovaal loopt vervolgens in een punt af, maar een Deens ovaal tafel loopt in een afgevlakte hoek naar binnen. In tegenstelling tot een standaard ovale tafel, kan je een Deense ovale tafel tafel aan beide kanten aan kop een extra stoel kwijt. De ruimte waar de eettafel staat wordt hierdoor efficiënter gebruikt. Het eikenhouten blad van de tafel zorgt voor een warme sfeer en het staat mooi bij de vorm van de tafel. 

Klassiek ovale tafel

Klassiek ovale tafels staan erom bekend gezelligheid met zich mee te brengen. Hierdoor staat een ovale tafel goed in huis, maar ook op kantoor in bijvoorbeeld de vergaderruimte of de kantine is de tafel zeer geschikt. Omdat een ovale tafel geen hoeken heeft, kunnen er meer mensen aan tafel schuiven. Daarnaast heeft het geen nare punten waar je je hard aan kan stoten. De ovale vorm in combinatie met eikenhout brengt ook extra sfeer mee. Ovale eikenhouten tafels passen in verschillende woonstijlen. Of je nou een modern, klassiek, landelijk, industrieel of modern design hebt, de tafel zal er altijd goed in staan. 

Ronde tafel

Tot slot is er nog de ronde eiken tafel en deze worden steeds populairder. Vooral de ronde vorm zorgt voor een grotere populariteit, omdat het het bijdraagt aan onderlinge conversaties en het overzicht aan tafel. Daarnaast versterkt een ronde tafel het oogcontact, zodat er meer sfeervolle gezamenlijke gesprekken aan tafel ontstaan. Daarom worden ronde tafels in restaurants ook vaak ingezet voor grote gezelschappen. Een ander voordeel van een ronde eikenhouten tafel is dat het minder ruimte in beslag neemt dan ovale of rechthoekige tafels. En net als bij de ovale tafel, kan je je niet aan de punten van de tafel stoten.