Totaal zorg Wonen
Image default
Aanbiedingen

Zes populaire CV-tips die niet echt werken

vacatures

Een goed cv vergroot je kansen op een baan enorm. Helaas staat internet vol met slecht advies over hoe je het correct moet schrijven. En hoewel één fout u niet veel pijn doet, kunt u deze het beste vermijden.

Fast Company ging zitten met het inhuren van professionals om de meest voorkomende fouten te bespreken die kandidaten maken op hun cv.
1. Probeer alles op één pagina te passen

Je hebt waarschijnlijk het advies gehoord dat een cv op één pagina moet passen, maar het onderzoek van ResumeGo toonde het tegenovergestelde aan. Recruiters geven 2,3 keer meer de voorkeur aan kandidaten met cv’s van twee pagina’s, zegt Peter Young, CEO van ResumeGo. Als we wat dieper graven, geven recruiters 1,4 keer meer de voorkeur aan een cv van twee pagina’s als het gaat om instapposities, 2,6 keer vaker als een kandidaat solliciteert naar een mid-level baan en 2,9 keer meer als het een sollicitatie is. . gaat naar een leidinggevende functie.
2. Schrijf een samenvatting

Veel cv’s bevatten helemaal bovenaan een samenvatting, maar dit is verspilling van tijd en ruimte. “Veel recruiters hebben maar een paar seconden om je ervaring te beoordelen”, zegt Sarah Connors, HR-manager bij WinterWyman. “Als ik naar mijn cv kijk, ga ik meteen naar de sectie” Werkervaring “om te zien wat de persoon heeft gedaan en in welke bedrijven hij eerder heeft gewerkt.” Connor nodigt kandidaten uit om details van elke baan te geven, inclusief prestaties, projecten en bedrijfsgrootte en branche. “Het is beter om tijdens het interview meer in detail over je kwaliteiten te praten”, voegde ze eraan toe.
3. Gebruik afbeeldingen

Cv’s gevuld met afbeeldingen – zoals grafieken en diagrammen in plaats van eenvoudige tekstvakken – zien er geweldig uit, maar ze kunnen je de baan kosten, zegt Ruben Moreno, partner bij Blue Rock Search Group. “Recruiters behandelen ze niet goed. Er is een kleine kans dat je geluk hebt als je op zoek bent naar werk in ontwikkeling en andere creatieve industrieën, maar je kunt ze het beste proberen te vermijden ”, legt hij uit. Hetzelfde kan gezegd worden voor video’s waar niet om werd gevraagd, voegt Steven Rothberg, oprichter en president van College Recruiter toe. “Veel werkgevers gebruiken systemen om kandidaten te volgen, en bijna geen van hen ondersteunt video of afbeeldingen”, zegt hij.
4. Gebruik een veelzijdig cv

Het is een veelgemaakte fout dat kandidaten schrijven wat volgens hen het perfecte cv is en dit bij elke vacature indienen, zegt Corey Burkee, HR Director bij JazzHR. ‘De waarheid is dat deze patronen niet werken; recruiters kunnen ze een kilometer verderop zien. Een universeel cv ziet er lui en onprofessioneel uit ”, zegt hij. Hoewel dit de gemakkelijkste en handigste optie lijkt, is het beter om de tijd te nemen en een uniek cv te maken dat past bij de functieomschrijving; zodat managers kunnen begrijpen dat u geschikt bent voor de functie.
5. Kies een functioneel cv

Soms is het verleidelijk om een ​​cv te maken dat zich richt op je vaardigheden in plaats van je werkervaring in chronologische volgorde op te sommen, maar dat is een grote fout, legt John Nikolaishne uit, directeur Business Career Management aan de Florida International University. “Mijn eerste gedachte als ik een functioneel cv zie, is ‘Wat probeer je te verbergen?’ Gebruik alleen chronologische cv’s, anders krijg je de baan niet ”, zegt hij.
6. Schrijf geen sollicitatiebrief

Voor veel online vacatures is geen sollicitatiebrief nodig, maar sla deze stap niet over. Een sollicitatiebrief is een belangrijk onderdeel van uw sollicitatie, zegt Michelle Tillis Lederman, CEO van Executive Essentials. “De brief beantwoordt de vraag” waarom? ” “Waarom is deze functie interessant voor jou? Waarom ben je bij ons geschikt? Waarom wil je in dit bedrijf werken? “. Ik nam mensen in dienst na het lezen van hun sollicitatiebrief ”, zegt ze. Als je site maar één bestand heeft om te uploaden, combineer dan je sollicitatiebrief en cv in één document, adviseert Tillis Lederman. “De beste optie is om een ​​sollicitatiebrief per post naar de werkgever te sturen, als hij zijn contacten heeft aangegeven, terwijl hij zegt dat je je cv hebt geüpload naar het systeem. Het is een geweldige manier om op te vallen. “

https://vacatures.today/cat/Office Management12.html

https://www.vindazo.be