Totaal zorg Wonen
Image default
Woningen

Welk hoofdkussen past bij jou?

Het hoofdkussen is een belangrijke factor voor je nachtrust. Toch onderschatten veel mensen hoe belangrijk het hoofdkussen is. Wie een nieuw bed of matras haalt, zal zich in de meeste gevallen goed inlezen. De meeste mensen besteden echter veel minder tijd aan het uitkiezen van een kussen. Vaak wordt het kussen even snel gehaald en wordt het gezien als bijzaak. Onverstandig, want je kunt een fantastisch bed hebben, maar zonder goed kussen haal je hier lang niet alles uit. Het verkeerde kussen kan zelfs tot nekklachten leiden. Ben jij benieuwd naar voor kussen nou goed bij jou past? Dan is het aan te raden om dit artikel door te lezen.

Houd voldoende rekening met je matras

Om te beginnen heeft het type matras invloed op welk hoofdkussen het best bij je past. In een zacht matras zak je vaak verder weg. Dat betekent dat het kussen dunner mag zijn, aangezien het kussen dan al hoger ligt ten opzichte van het grootste deel van je lichaam. Heb je een matras met een hogere dichtheid, waar je niet zo diep in wegzakt? Dan kun je voor een dikker kussen kiezen.

Kies een hoofdkussen die bij je slaaphouding past

Er zijn verschillende houdingen waarin je kunt slapen. Vaak neem je meestal één slaaphouding aan. Zo heb je rug slapers, buikslapers en zijslapers. Welke slaaphouding je over het algemeen aanneemt, heeft ook invloed op het type kussen dat het best bij je past. Het slapen op de buik is eigenlijk niet zo gezond. Er is dan meestal sprake van spanning op de wervels. Om dit te beperken is het ideale hoofdkussen voor de buikslaper dun. Ben je iemand die op zijn rug slaapt? Dan is het beste hoofdkussen een kussen met een gemiddelde dikte en stevigheid.

 

De meeste mensen slapen op hun zij. De zijslaper kan het best voor een stevig kussen kiezen. De ruimte tussen je hals en schouder kun je het best goed opvullen. Het kussen moet dus ook dik genoeg zijn. Vergeet niet om ook rekening te blijven houden met de dikte van het matras.

Verschillende soorten vullingen

Vooral de vulling van het kussen heeft veel invloed op het comfort gehalte. De meeste kussens zijn van dons of veren gemaakt. Steeds vaker kiest men tegenwoordig echter voor kussens met een vulling van schuim. Dat is het ideale hoofdkussen voor nekklachten. Een hoofdkussen met een vulling van schuim biedt namelijk veel ondersteuning. Uiteraard zijn er verschillende soorten schuim en heeft ook dat invloed op hoe comfortabel het kussen slaapt.

Het is nooit verkeerd om advies te vragen

Ben je op zoek naar een goed kussen? Dan is het nooit onverstandig om advies te vragen aan een specialist. Het kussen heeft ontzettend veel invloed op de kwaliteit van je nachtrust. Zelfs met het allerbeste bed heb je nog een goed hoofdkussen nodig. Mocht je moeite hebben met het bepalen van welke kussen het meest geschikt is, neem dan dus contact op met de specialist. De meeste aanbieders zullen je goed kunnen vertellen welk kussen het best aansluit op jouw bed en lichaam.

 

Vakkundig slaapadvies? Neem contact op met de slaapspecialisten van Hoofdkussen.com.