Totaal zorg Wonen
Image default
Dienstverlening

Wat neem je mee op vakantie?

Je kijkt er al helemaal naar uit: jouw vakantie naar de heerlijke zon. De mens wordt blij en gelukkig van de zon, dat is nou eenmaal zo. Je wilt alleen geen vakantiestress voordat je gaat. Goede zwemkleding of EHBO spullen vinden kan bijvoorbeeld vrij lastig zijn in het buitenland. In dit artikel vind je een aantal goede tips voor wat je niet moet vergeten als je op vakantie gaat. Dus, voordat je die taxi rit Schiphol neemt, lees even verder zodat je helemaal voorbereid bent voor je volgende vakantie!

Toilettas en EHBO-kit

Een toilettas met je belangrijkste dingen zoals een tandenborstel en zonnebrandcrème zijn natuurlijk onmisbaar. Waar je ook aan moet denken, is dat het bijvoorbeeld lastig kan zijn om een aantal spullen aan te schaffen als je op vakantie bent. Een tasje met EHBO spullen zoals paracetamol of pleisters zijn ook erg belangrijk en het neemt weinig ruimte in beslag! Als je je hebt verwond dan wil je het liefst geen winkel of dokter bezoeken in het buitenland. Kijk voordat je vertrekt altijd even naar de houdbaarheidsdatum van de inhoud van de kit. 

Wereldstekker en stekkerdoos

Als je op vakantie gaat naar een ver land buiten Europa, heb je daar waarschijnlijk een andere stekker voor nodig. Een wereldstekker mag dus niet ontbreken op jouw lijst. Denk ook aan het feit dat je met meerdere apparaten aan één stekker niet genoeg hebt om op te laden. Een stekkerdoos is hiervoor de oplossing. Het neemt bijna geen ruimte in beslag en het zorgt ervoor dat je telefoon, camera en elektrische tandenborstel in één keer opgeladen zijn! 

Ducttape 

Om ervoor te zorgen dat je iets goed vast kunt plakken tijdens je vakantie, heb je ducttape nodig. Dit kan erg handig zijn, je kunt het voor vrijwel alles gebruiken dat stuk gaat. Je hendel van je koffer kunt afbreken of misschien kun je niet slapen door vervelende lichtjes in je kamer. Je kunt de gordijnen tegen de muur plakken zodat er geen licht naar binnen schijnt. Als je in exotische landen bent dan kan het zijn dat er veel muggen in je kamer zijn, je hebt dan een klamboe nodig. Om de klamboe te bevestigen, kun je duct tape gebruiken om dat te doen.

Kopieën van je documenten

Heel erg belangrijk: maak voordat je op vakantie gaat kopieën van al je belangrijke documenten en pasjes. Je kunt denken aan je paspoort en rijbewijs, maar ook je creditcard en pinpas. Uiteraard pak je deze documenten ook in en sla ze online op, bijvoorbeeld in je telefoon. Zo heb je altijd een back-up voor het geval je iets kwijtraakt. 

Je fotocamera

Om al jouw mooie ervaringen vast te leggen is een fotocamera onmisbaar op vakantie. Denk ook goed aan alle toebehoren van de camera, zoals een extra simkaart voor het geval het geheugen vol is, en een oplader en wellicht een statief. Nu weet je wat je allemaal mee moet nemen op vakantie, en kun je met een gerust hart vertrekken.