Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

Wat je moet weten over asbestsanering

Ben jij op zoek naar asbestsanering specialist? Dan is het tijd om goed onderzoek te doen naar de beste manieren en beste mensen om de asbest te laten verwijderen. Asbest is een materiaal wat bestaat uit verschillende mineralen. Ondanks dat asbest een tijd erg populair was, vooral door het feit dat het zo extreem sterk zou zijn. Zo zou het bestendig zijn tegen hitte en zelfs brand. Helaas kwam er al snel uit onderzoek uit dat het materiaal ook een donkere kant had. Het kon namelijk verschillende ziektes opwekken, zoals kanker of mesothelioom. Daarom is het verboden om asbest te plaatsen, maar er zijn nog verschillende woningen te vinden die nog asbest in hun dak hebben zitten. Om dit te verwijderen met je een specialist met een certificaat van SC-540 of SC-530 erbij halen.

 

Tip: op zoek naar een specialist op het gebied van asbestsanering in Nijmegen? Informeer dan bij Gaertner Milieutechniek naar de mogelijkheden.

Hoe duur is het om asbest te verwijderen?

Doordat de overheid Nederland het liefst zo snel mogelijk asbest vrij wilt maken, zijn er verschillende subsidies te vinden die een huishouden helpen om de verwijdering te financieren. Deze subsidie zorgt er daarnaast ook voor dat de huishoudens niet zelfstandig aan de slag gaan. Doordat asbest een levensgevaarlijk materiaal is, is het belangrijk dat men niet met een doe-het-zelf aanpak begint met het weghalen. Hier wordt een speciaal team voor ingeschakeld die beschermende kleding dragen en die voorkomen dat de omgeving bloot wordt gesteld aan schadelijke materialen. Neem contact op met jouw gemeente om informatie te ontvangen over de subsidies die beschikbaar zijn.

Hoe duur is het om asbest te verwijderen?

Uiteraard wil je graag weten hoe duur het is om asbest te laten verwijderen. Je wilt immer niet meer betalen dan nodig is, maar wilt wel de zekerheid hebben dat de klus goed wordt geklaard. De kosten hangen natuurlijk af van verschillende aspecten, zoals of je gebruik kan maken van een subsidie of dat je de BTW kan aftrekken. Wanneer je betaalt voor de asbestsanering, wordt er door het professionele team ook gezorgd dat de asbest netjes wordt gestort. Je hoeft dus niet extra kosten voor containment te rekenen. Over het algemeen kan je er vanuit gaan dat een ruimte rond de 34 m2 ongeveer €800,- kost. Wanneer jij golfplaten in jouw woning hebt, dan kost het ongeveer €700,- om een plaat van 25 m2 te verwijderen. Ga naar GaertnerMilieutechniek.nl voor meer informatie.