Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

Wat is het verschil tussen Duette en Plisse?

 

Duettes en Plisse gordijnen lijken ontzettend veel op elkaar maar toch zijn ze ontzettend verschillend. Wanneer moet je als koper kiezen voor prachtige duette shades en wanneer kies je toch voor de Plisse gordijnen? Het verschil tussen deze twee, Duette en Plisse, wordt hieronder duidelijk aan je uitgelegd!

Kijk eens goed naar het visuele aspect

Het is belangrijk om ten eerste goed te kijken naar het visuele aspect van beide gordijnen. Wanneer je goed naar Plisse gordijnen kijkt, zul je zien dat de koordjes zichtbaar blijven. De verklaring hiervoor is eigenlijk heel logisch. Deze gordijnen worden namelijk van maar één laag geplisseerde stof gemaakt. Wanneer je naar een Duette kijkt, zul je zien dat de koordjes niet zichtbaar zijn,. Dit komt doordat bij dit systeem de koordjes weggewerkt zijn. Koop je dus gordijnen om je kamer te verduisteren? Wees dan slim en koop dan Duette gordijnen omdat hier geen licht doorheen kan vallen. Mocht het verduisterings probleem niet voor jou gelden? Kies dan de gordijnen die je simpelweg het mooist vindt.

Een Plisse in je woonkamer of keuken?

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe gordijnen voor de ramen in je woonkamer of keuken, is het aan te raden om voor een Plisse te kiezen. Deze stof bestaat namelijk maar uit één laag geplisseerde stof. DIt zorgt ervoor dat dit type raambekleding meer transparant is dan de andere. Je hebt daardoor wel de kans om naar buiten te kijken en tegelijkertijd is je kamer ook nog eens mooi aangekleed. Je kunt er zelfs nog voor kiezen om mooie overgordijnen aan te schaffen zodat je je kamer helemaal af kan maken. Wanneer je de keuze maakt tussen Plisse en Duette is het dus heel belangrijk om te weten wat de functie van de raambekleding zal zijn en waar deze raambekleding komt te hangen.

In geval van twijfel: screens van Luxaflex

Het is erg aan te raden om screens van Luxaflex te kopen wanneer je erg twijfelt tussen Plisse en Duette. De screens van Luxaflex zijn namelijk een hele goede tussenoplossing die bij ieder interieur en huis past. Deze screens zijn namelijk niet alleen stijlvol maar ook nog eens super handig! Je hebt namelijk meteen ontzettende goede en ideale zonwering. Daarnaast is er ook nog eens een ontzettend groot aanbod en keuze. Hierdoor hoef je dus niet bang te zijn dat er niet één goed bij jouw eigen huis past. Dus mocht je het echt niet weten dan heb je dus altijd deze uitweg nog.