Totaal zorg Wonen
Image default
Aanbiedingen

Wanneer moet je je zorgen maken over een snelle hartslag

Wanneer moet je je zorgen maken over een snelle hartslag

Een versnelde hartslag die kan problematisch zijn, vooral als u niet weet waarom het gebeurt. Lichaamsbeweging, luchttemperatuur, lichaamshouding, emoties, lichaamsgrootte en medicijnen zijn allemaal factoren die de hartslag kunnen beïnvloeden. Maar wist u dat naarmate u ouder wordt, de snelheid en regelmaat van uw hartslag kunnen veranderen en kunnen wijzen op een hartaandoening of een andere aandoening die u moet aanpakken?

Wat is een snelle of te hoge hartslag

De definitie van een snelle of hoge hartslag verschilt afhankelijk van de leeftijd van de persoon die er last van heeft. Gewoonlijk wordt een hartslag in rust sneller dan 100 slagen per minuut gedefinieerd voor volwassenen.

Het onverwachts ervaren van een snelle hartslag is bij een bepaald niveau van lichamelijke activiteit reden tot bezorgdheid. Gewoonlijk ligt de hartslag in rust van de meeste volwassenen tussen de 60-80 slagen per minuut, sommigen naderen de 100 slagen per minuut.

Is een versnelde polsslag altijd een reden tot bezorgdheid?

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van een te hoge hartslag. Hoewel sommige oorzaken voor cardiologen zorgwekkender zijn, zijn er andere oorzaken die kunnen worden aangepakt door veranderingen in de levensstijl aan te brengen. Enkele daarvan zijn opwinding, uitdroging en zelfs het gebruik van nicotine of energiedrankjes.

Wanneer uw hart een hoge hartslag in rust heeft, kan het niet effectief bloed pompen naar de rest van uw lichaam. Een slechte bloedsomloop kan uw organen en weefsels van zuurstof beroven en kan de volgende met tachycardie samenhangende verschijnselen en symptomen veroorzaken:

-Kortademigheid
-Licht in het hoofd
-Snelle polsslag
-Hartkloppingen – een snelle
-Pijn op de borst
-Flauwvallen 

Sommige mensen met tachycardie vertonen geen symptomen, en de aandoening wordt alleen ontdekt tijdens een lichamelijk onderzoek of met een hartbewakingstest, een elektrocardiogram.

Wat kan ik doen?

Als een te hoge hartslag u verontrust, zorg er dan voor dat u niet uitgedroogd bent en dat u de juiste behandeling zoekt voor een verwante medische aandoening.

Als u rekening hebt gehouden met de gebruikelijke oorzaken van een verhoogde hartslag, waaronder het verminderen of elimineren van cafeïne, en u hebt nog steeds last van de symptomen, ga dan zo snel mogelijk naar een arts. 

Wanneer moet ik naar een arts?

Iemand die een snelle polsslag ervaart, moet goed opletten of hij al dan niet bijkomende symptomen heeft. Zijn er andere dingen aan de hand waardoor iemand zich beroerd kan voelen?

Iemand die bijvoorbeeld last heeft van kortademigheid, activiteitsintolerantie, hartkloppingen of extreme vermoeidheid moet onmiddellijk een arts raadplegen.

Het is belangrijk op te merken dat veel mensen die een verhoogde hartslag ervaren die niet voelen of in verband brengen met andere problemen. Met andere woorden, het kan vaak wat onderzoek vergen om de oorzaak te ontdekken.

 

Wat zijn standaard tests voor een snelle hartslag?

Standaard tests en behandelingen voor een snelle hartslag zijn bloeddrukmetingen. Een arts kan nagaan of uw hoge hartslag in rust alleen optreedt bij een verandering van houding. Als dat het geval is, kan er sprake zijn van een verstoring van het evenwicht tussen de hartslag en de bloeddruk in het lichaam.

De behandeling van een snelle hartslag is sterk afhankelijk van de oorzaak.

Als u zich zorgen maakt over een verhoogde hartslag of aanvullende vragen hebt, raden wij u aan vandaag nog een afspraak te maken met een specialist. Je kunt ook een hartslag meter kopen om thuis een meting te doen.