Totaal zorg Wonen
Image default
Aanbiedingen

Waarvoor zijn babyschommels?

Waarvoor zijn babyschommels?

Terwijl babyschommels zeker niet essentieel zijn, vooral als ze buiten uw budget vallen, kunnen ze zeer nuttig zijn. Tenslotte hebben de armen van ouders soms een pauze nodig, en het is niet de bedoeling dat ouders een martelaar worden. En de meeste baby’s vinden het echt leuk om in hun schommels te zitten, dus het is echt een win-win situatie. Babyschommels kunnen te veel gebruikt worden, maar zolang u een oplettende ouder bent, is het onwaarschijnlijk dat u de schommel zo veel gebruikt dat u de andere behoeften van uw baby verwaarloost.

Wat te zoeken in een babyschommel

Als u op weg gaat om een baby schommel te kopen, of zet er een op uw register lijst, zijn er een paar dingen in gedachten te houden:

  • Er zijn veel baby schommels op de markt deze dagen, met veel “toeters en bellen.” Sommige gebruiken zelfs Bluetooth-technologie. De meeste baby’s zijn tevreden met een eenvoudige schommel: beweging is wat ze het leukst vinden. Maar als uw budget het toelaat, kunt u alles uit de kast halen met extra functies.
  • Houd ook rekening met de grootte van uw huis en uw levensstijl. Veel ouders geven de voorkeur aan babyschommels die ze gemakkelijk door het huis kunnen dragen, van kamer naar kamer. In dat geval is de aanschaf van een klein, draagbaar model het meest zinvol.
  • Probeer de schommel uit in de winkel voordat u hem koopt, of bekijk online een video van hoe hij eruit ziet of klinkt. U wilt er zeker van zijn dat de muziek en het beeld u bevallen – u zult er misschien vele uren per dag naar kijken en luisteren.

Babyschommels en baby slaap

Waarschijnlijk het meest verrassende wat u zult leren over babyschommels is dat ze niet bedoeld zijn om te worden gebruikt terwijl uw baby slaapt. Dit lijkt in tegenspraak met wat u waarschijnlijk hebt gehoord over babyschommels, toch? En hoe zit het als uw baby in slaap valt in de schommel, zoals de meeste baby’s van nature doen als gevolg van het schommelen?

Zoals de AAP adviseert, is het goed als uw baby in slaap valt in de schommel, maar u moet hem snel verplaatsen naar zijn wiegje. De reden hiervoor is dat de veiligste manier voor uw baby om te slapen op zijn rug is op een duidelijke, vlakke ondergrond. En dit is niet alleen de richtlijn voor babyschommels: baby’s zijn ook niet bedoeld om te slapen in hun autostoeltjes, wipstoeltjes of wandelwagens.

Baby’s die rechtop in deze babystoeltjes slapen lopen namelijk een groter risico om te stikken als hun hoofdje omvalt of als hun ademhaling in gevaar komt, vooral als ze niet goed in de gaten worden gehouden door hun verzorgers.

Uit door de AAP gepubliceerd onderzoek is gebleken dat 3 zuigelingen zijn overleden als gevolg van het slapen in een “zitmeubel” zoals een babyschommel, wandelwagen of autostoeltje. Van de 11.779 onderzochte sterfgevallen onder baby’s vond 3% (348 sterfgevallen) plaats in een “zitmeubel”, en 35% daarvan in een babyschommel.

Terugroepingen van babyschommels

Zoals met elk product, moet u zich bewust zijn van recalls. Als u gebruik maakt van een hand-me-down schommel, moet u ervoor zorgen dat uw product niet is teruggeroepen. U moet ook registreren elk nieuw product dat u koopt met het bedrijf, zodat u zal worden gewaarschuwd als uw product is teruggeroepen.

Er zijn enkele bekende gevallen geweest van terugroepingen van babyschommels, en deze hadden te maken met veiligheidsproblemen, waaronder fabricagefouten waardoor de schommels omvielen4 of problemen met de bevestigingspunten of bakjes van de schommel.

Omdat het terugroepen van babyproducten vaak te maken heeft met veiligheidsproblemen, moet u het terugroepen van babyschommels serieus nemen. U kunt de terugroepstatus van uw baby schommelstoel opzoeken bij de U.S. Consumer Product Safety Commission.

Advies

Tijdens de eerste maanden van uw leven met een pasgeborene, zult u worden blootgesteld aan allerlei meningen en aanbevelingen, en het al dan niet gebruiken van een babyschommel is geen uitzondering. Er zullen mensen zijn die denken dat babyschommels absoluut noodzakelijk zijn en dat het onmogelijk zou zijn om voor een baby te zorgen zonder een schommel. Anderen denken dat babyschommels slechts een vervanging zijn voor de armen van de ouders, en dat ze veel te veel gebruikt worden. Zoals alles wat met ouders te maken heeft, ligt de waarheid ergens buiten deze uitersten.

Veiligheid

De grootste zorg over babyschommels is hun veiligheid, vooral tijdens het slapen. Het kan verleidelijk zijn om uw baby in de schommel te laten slapen en dutjes te laten doen, maar houd in gedachten dat dit niet een aanbevolen praktijk is. Als uw baby in de schommel in slaap valt, hoeft u niet in paniek te raken, maar u moet hem voorzichtig naar zijn wiegje verplaatsen als hij meer dan een katte-dutje doet.

Als u niet zeker weet hoe u dit moet aanpakken, of als u andere vragen hebt over de veiligheid van babyschommels, breng dit dan zeker ter sprake bij uw volgende afspraak met de kinderarts.

 

https://lievergezond.be/gezondheid-van-kinderen/waarop-u-moet-letten-bij-het-kopen-van-een-baby-wipstoel/