Totaal zorg Wonen
Image default
Woningen

Waarom raamboompjes niet mogen ontbreken!

Heb je nieuwe raamboompjes nodig, omdat je aan het verhuizen, klussen of verbouwen bent? Dan is het belangrijk dat je het juiste raamboompje aanschaft, zodat deze op jouw raam past. Wij vertellen jou hoe je dit doet en wat de voordelen van raamboompjes zijn.

 

Voordelen raamboompjes

Allereerst heb je genoeg keuze uit veel verschillende raamboompjes. Zo heb je ze in diverse kleuren, modellen en merken. De merken Axa en Dulimex bieden hiervan de beste prijs-kwaliteit en zijn betrouwbaar. Dulimex is zelfs nog iets goedkoper en biedt daarentegen dezelfde kwaliteit als Axa. Er zijn ook standaard raamboompjes, raamboompjes met drukknop en/of met slot. Het verschil hiertussen is dat een raamboompje met slot de beste beveiliging tegen inbrekers biedt. Bij het raamboompje met drukknop en/of slot kunnen kinderen niet zomaar het raam openen en eruit vallen. Verder zijn ze eenvoudig te monteren en van gebruiksgemak voorzien. Met een raamboompje zet je jouw ramen vast, waardoor ze niet zomaar gaan klapperen. Daarnaast heb je ze voor elk raam, aangezien elke raamboom weer voor een andere raam geschikt is. Je hebt ze speciaal voor naar binnen- en/of naar buitendraaiende ramen en deuren, voor smalle kozijnen en voor draai-, klep- , uitzet- en valramen. 

 

Hoeveel raamboompjes?

Je kan het beste 2 raamboompjes per raam plaatsen, dit adviseert het Politie Keurmerk Veilig Wonen zelfs. Wil je een optimaal beveiligd raam, dan kan je het beste voor een raamboom met SKG* keurmerk kiezen, dit zijn alle raamboompjes met een sleutel. Door er hier twee van te plaatsen ben je minimaal 3 minuten tegen bijna alle voorkomende inbraakmethodes beveiligd. Hierdoor zullen inbrekers sneller jouw woning overslaan. Zorg er alleen wel voor dat je de ramen ook echt op slot draait als je van huis weggaat. Wil je wat goedkoper uit zijn of komen inbrekers niet zomaar bij het raam, dan kan je ook een standaard raamboompje of raamboom met drukknop kiezen. Je kan ook in plaats van een tweede raamboom een gekeurde raamuitzetter plaatsen, waardoor je niet een tweede raamboom hoeft te plaatsen. Als je al een goede raamuitzetter hebt of je deze niet nodig hebt, dan is dat natuurlijk niet nodig en kan je beter twee raamboompjes plaatsen. Je plaatst deze eenvoudig zelf in een paar minuutjes.

 

Het geschikte raamboompje

Maar welk raamboompje is dan geschikt voor jouw raam, als er zoveel keuze is? Allereerst kan je kiezen uit diverse kleuren, zoals wit, zilvergrijs, zwart en RVS. Zorg dat je de kleur kiest die het beste bij jouw kozijn en interieur past. Wil je hem op een naar buitendraaiende raam plaatsen, dan kan je beter een raamboom van RVS aanschaffen. Daarnaast heb je raamboompjes met een sluithaak, inbouw- of opbouwsluitkom. Een inbouwsluitkom is niet op het eerste oog zichtbaar, omdat hij in het kozijn wegvalt. Een opbouwsluitkom valt wel op, maar is gemakkelijker te monteren. De sluithaak is ideaal voor als je geen gat in het kozijn wilt boren en deze is geschikt voor als een opbouwsluitkom niet gaat werken. Bovendien kan jouw raam hierbij moeilijker ontwricht worden door een inbreker. Als je twijfelt of de schroeven bij jouw raam in het glas terechtkomen, dan kan je er ook nog een montageplaat bij bestellen. Hiermee kan je schroeven van het glas af plaatsen en deze zorgt voor een betere werking van de tochtstrip.