Totaal zorg Wonen
Image default
Bedrijven

Waarde bepalen van uw huis in verhuurde staat

 Waarde huis in verhuurde staat bepalen

Als u de waarde wilt bepalen van uw huis in verhuurde staat zijn een aantal termen belangrijke om te kennen. Box 3, vermogensbelasting en leegwaarderatio. Daarnaast is het ook handig om de jaarlijkse huuropbrengst en de WOZ-waarde te weten van uw huis. Er is namelijk een formule om erachter te komen wat de waarde is van uw woning in verhuurde staat. Zijn deze termen al te gek voor U? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Sons Real Estate. Wij zijn gespecialiseerd in het aankopen en verkopen van huizen in verhuurde staat. Kijk vooral even op de pagina over waarde van een huis in verhuurde staat binnen De Nationale Vastgoedportefeuille. 

Box 3: Alle inkomens die u binnenkrijgt kunnen onderverdeeld worden in drie boxen. In box 3 komen de inkomens vanuit sparen en beleggen. De opbrengsten die u ontvangt vanuit de huur en de waarde van uw huurhuis vallen hieronder. Dus als u de waarde van uw huis in verhuurde staat wilt bepalen moet u rekening houden met de belastingen en de regels in box 3.

Vermogensbelasting: Dit is de belasting die wordt getrokken van al uw bezittingen in box 3. Als u uw huis in verhuurde staat wilt verkopen, valt de waarde van uw huis in box 3. De waarde van uw huis in box 3 is de WOZ-waarde. Hoe hoger de WOZ-waarde, hoe meer belasting u moet betalen.

Leegwaarderatio: De leegwaarderatio zorgt ervoor dat u kunt besparen op de vermogensbelasting. De leegwaarderatio drukt de WOZ-waarde omlaag die u door moet geven in box 3. Er gelden wel een paar regels om de leegwaarderatio af te trekken.

Berekening waarde huis in verhuurde staat. WOZ-waarde = 250.000 Jaarlijkse huuropbrengst = 12 x 1.300 = 15.600 Leegwaarderatio= 15.600 / 250.000 = 6,24% = 78% Waarde van huis in verhuurde staat = 78% x 250.000 = 195.000

Gespecialiseerd advies van Sons Real Estate Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Sons Real Estate. U kunt hier ook contact met ons opnemen voor een berekening van de waarde van uw huis in verhuurde staat. Sons Real Estate kunt u advies geven op alle vlakken van beleggen en kunt u een bod aanbieden op uw huis in verhuurde staat.