Totaal zorg Wonen
Image default
Woningen

Veilig gevoel met parkeerplaatsverlichting

Goede parkeerplaats verlichting is belangrijk. Goede verlichting geeft namelijk niet alleen het gevoel van veiligheid, maar geeft ook echt meer veiligheid. Goede verlichting op de parkeerplaats geeft beter overzicht en weert indringers. Wanneer je zelf de beheerder bent van een parkeerplaats biedt goede verlichting ook voordelen. Zo zullen mensen sneller geneigd zijn jouw parkeerplaats nogmaals te gebruiken als ze zich hier veilig en gezien voelden.

Parkeerplaatsverlichting van LED

Bij Schréder wordt parkeerplaatsverlichting aangeboden van LED technologie. LED verlichting is niet alleen beter voor het milieu, maar zorgt ook voor betere lichtkwaliteit en meer diffuse verspreiding van licht. Wat levert dat dan op zou je je kunnen afvragen. Betere lichtkwaliteit zorgt ervoor dat kleuren beter zichtbaar worden en beter uit elkaar gehouden kunnen worden. Hierdoor kun je auto’s en voetgangers beter herkennen. De diffuse verspreiding van het licht zorgt dan weer voor minder slagschaduw. Dit zorgt er opnieuw voor dat vooral voetgangers nog beter zichtbaar zijn en maakt ook het inparkeren gemakkelijker.

Duurzaamheid

LED verlichting heeft natuurlijk ook als voordeel dat het een stuk duurzamer is dan andere verlichting. Door gebruik te maken van LED-armaturen en slimme besturingssystemen kan Schréder zorgen voor een energiebesparing tot wel 85%. Dit is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor je portemonnee. De investering wordt snel terugverdiend. De LED-armaturen helpen daarbij ook nog eens bij het tegengaan van lichtvervuiling. Dit is goed voor de omwonenden van de parkeerplaats en voor de natuur. De verlichting wordt namelijk op zo’n manier geplaatst dat het alleen op de gewenste plekken licht schijnt.

Slimme besturingssystemen

De slimme besturingssystemen waarover al eerder werd gesproken en die bijdragen aan de duurzaamheid van de verlichting, maken het mogelijk om de armaturen op afstand te beheren en om extra te besparen door de armaturen volgens een schema te laten dimmen. Het is zelfs mogelijk om door middel van bewegingssensoren de verlichting automatisch te laten dimmen wanneer er niemand op de parkeerplaats is. Met de verlichting van Schréder creëer je dus een balans tussen veiligheid, comfort en duurzaamheid. Daarbij schrikt slimme verlichting ook nog eens indringers af. Een extra voordeel dus!