Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

Top 5 plaatsen om te wonen in de provincie Antwerpen

Overweeg jij om een huis te kopen in Antwerpen of omgeving? En ben je benieuwd welke plaatsen nog meer erg populair zijn om te wonen binnen de provincie Antwerpen? Lees dan snel dit artikel verder. Het vinden van een plaats waar jij je thuis voelt is een van de belangrijkste stappen in het vinden van jouw droomwoning. Wat een plek echter fijn maakt verschilt erg per persoon. De een vindt het belangrijk dat alles in de buurt te vinden is, terwijl de ander juist op zoek naar rust. Wij hebben in dit artikel een top 5 aan beste plaatsen in de provincie Antwerpen voor jou op een rijtje gezet.

Lier

Lier is een stad in Antwerpen die steeds populairder aan het worden is. Dit is mede te danken door de grote markt en de Zimmertoren. Ook trekt het veel studenten aan, aangezien wonen en studeren in Lier een stukje goedkoper is dan in het centrum van Antwerpen.

Turnhout

Het grote voordeel van Turnhout is dat het een gezellige en kleine stad is. Je geniet dus van alle voordelen van het stadse leven zonder dat je continu door overvolle winkelstraten moet lopen. Turnhout heeft ook een mooi historisch middeleeuws kasteel waar de hertog van Brabant vroeger in woonde. Er staan momenteel diverse huizen te koop in Turnhout op prachtige locaties.

Antwerpen

Antwerpen is de hoofdstad van de provincie. Wanneer jij een echt stadsmens bent, dan is wonen in Antwerpen perfect voor jou. In deze stad is vrijwel alles te vinden. Je hebt er heerlijke restaurants, de supermarkten liggen altijd in de buurt, er vinden vaak leuke evenementen plaats en de huizen zien er erg authentiek uit van binnen en van buiten.

Mechelen

Mechelen staat bekend om zijn authentieke karakter. Net zoals Antwerpen zijn er in deze stad veel traditionele gebouwen te vinden. Ook geniet je van veel knusse restaurants en koffietentjes om je weekenden in te spenderen. Je moet er wel snel bij zijn, want huizen die te koop staan in deze stad zijn binnen no-time verkocht.

Mol

Mol is een schattige stad. Toch trekt het ook genoeg toeristen. Dit komt omdat het een monument heeft ter gedachtenis voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. De stad is rustig, maar er is nog steeds genoeg te beleven. Het wordt ook wel gezien als een ideale stad voor een jong gezin.