Totaal zorg Wonen
Image default
Bedrijven

Tips voor het renoveren van een kleine badkamer

De badkamer is een van de kamers van het huis die het meest efficiënt, comfortabel en functioneel moet zijn. Wanneer we echter denken aan de badkamer renovatie van de inrichting, weten we dat we voor een taak staan die niet altijd eenvoudig is en meestal zelfs vrij duur.

Maar als we ons concentreren op de essentiële en echt belangrijke details, kunnen we erin slagen een betaalbare decoratie te plannen, zonder veel werk te moeten verrichten of veel geld uit te geven.

Met slechts een paar veranderingen kunt je de inrichting van de kleine badkamer vernieuwen en een ontspannende ruimte creëren, gezellig en naar jouw smaak. Kijk hier eens naar!

Kies de juiste kleuren

Een van de eenvoudigste en doeltreffendste manieren om de sfeer in een ruimte volledig te veranderen, is de kleuren van diezelfde ruimte te veranderen. Als de badkamer kleine afmetingen heeft, moet de keuze van de kleuren vallen op de lichtste en helderste, omdat die de illusie wekken van een grotere omvang en lichtheid.

Probeer pastelkleuren zoals een mooi blauw, een mintgroen of een romantisch lichtroze. Niet alleen zal de badkamer groter lijken, maar de hele omgeving zal meer ontspannen en gastvrij aanvoelen. Wilt je een meer eigentijdse uitstraling, kies dan voor neutrale tinten zoals wit of beige.

Maak optimaal gebruik van de beschikbare ruimte

Maak optimaal gebruik van de muren en maak slim gebruik van deze extra verticale ruimte. Als je vindt dat je nog steeds niet genoeg opbergruimte hebt in je badkamer, investeer dan in extra rekken.

Een ladekast is bijvoorbeeld ideaal voor het opbergen van cosmetica, toiletartikelen en schoonheidsproducten zoals parfums en andere flacons. Bevestig de plank in de buurt van de spiegel zodat ze toegankelijk zijn, en je kunt ze naturel laten of zelfs schilderen in de bestaande tinten van jouw decor.

Gebruik grote spiegels

Om het aanzicht en de grootte van jouw badkamer te verbeteren, kunt je een grotere spiegel gebruiken. De reflectie in deze grote spiegel zal een deel van de decoratieve elementen van de badkamer opvangen, waardoor de illusie van meer ruimte ontstaat.

Als jouw badkamer een laag plafond heeft, is het zinvol om verticale spiegels te gebruiken om een illusie van hoogte te creëren.

Wanneer staat jouw badkamer renovatie gepland?