Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het inrichten van de babykamer

Hoera! Wat een mooi nieuws, er is een baby op komst. Waarschijnlijk ben je al druk bezig met inspiratie opdoen voor de babykamer en misschien al wel met het inrichten van deze ruimte. Omdat wij weten hoe moeilijk het is om keuzes te maken geven wij jou in dit artikel een aantal handige tips voor het inrichten van de babykamer.

  1. Denk aan het kleurgebruik

Bepaal voor je zelf welke kleuren en tinten jij wilt gebruiken in de babykamer. Wellicht weet je het geslacht van het kindje al, dit kun je meenemen in je keuze. Begin met rustige, neutrale kleuren. Felle kleuren in een babykamer zorgen voor onrust en drukte, net iets wat je niet wil voor jouw kindje. Uiteraard wens je dat je baby rustig kan genieten en rusten. Natuurlijk kun je een mooie felle kleur ook op een rustige manier combineren, maar laat het niet te veel worden. Stem de kleuren op elkaar af en zoek bijpassend meubilair. Het begin is er!

 

  1. Het juiste meubilair

Een ledikantje, een commode en een kledingkast, allemaal meubilair waar jij vast en zeker al over nagedacht hebt en waar je misschien al wel inspiratie voor op hebt gedaan. Er zijn tal van mogelijkheden wat betreft meubilair; je ziet door de bomen het bos niet meer! Alles is leuk, je wil eigenlijk alles wel kopen maar je weet dat dit niet de manier is. Belangrijk is dat het meubilair past in de sfeer van de kamer, de kleuren moeten overeenkomen en het moet bovenal praktisch zijn! Wil je graag je eigen stijl creëren? Koop een tweedehands meubel en maak deze geheel naar eigen wens.

 

  1. Veiligheid

De veiligheid in een babykamer staat altijd voorop. Je kleintje moet altijd in een veilige omgeving kunnen slapen en rusten. Je moet daarom zorgen dat het bedje niet in de tocht staat en dat de kamer goed geventileerd wordt. Pas verder op voor stopcontacten en losse draden en snoeren. Stopcontacten zijn eenvoudig te voorzien van beschermkapjes en draden zijn weg te werken door middel van een kabelgoot. Kinderen zijn nieuwsgierig en zullen overal proberen aan te zitten.

 

In het kader van veiligheid moet je ook denken aan kindveilige raamdecoratie. De bediening van de raambekleding dient namelijk zo gemaakt zijn dat het kindje er niet bij kan of in verstrikt kan raken. Geschikte raambekleding voor in de babykamer zijn bijvoorbeeld plisségordijnen of rolgordijnen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en worden kindveilig geproduceerd. Heb je een draai- kiepraam in de kamer van je kindje? Dit is geen probleem, er is ook een rolgordijn met zijgeleiding te verkrijgen. Hiermee voorkom je ongewenste bewegingen van het rolgordijn wanneer je het raam draait of kiept. 

https://www.raamdecoratie.com