Totaal zorg Wonen
Image default
Verbouwen

Tips om kosten te besparen op bouwafval afvoeren

Veel afvalinzamelaars rekenen een all inclusive tarief. Desondanks kan het best duur zijn om bouwafval af te voeren. Een container huren kan helpen. Daarnaast is het ook goed om andere tips mee te nemen. Die vind je hier.

 

Extra tip om te besparen: van plan om een bouwafval container te huren? Kies dan voor een lokale verhuurder. Woon je in Hilversum en omgeving? Dan kun je voordelig een container huren in Hilversum bij Paridon Containers. Door te kiezen voor een lokale containerverhuur bespaar je flink op voorrij kosten.

1. Let op de regels

De belangrijkste manier om te besparen op de kosten voor het afvoeren van bouwafval is het volgen van de regels. Let bijvoorbeeld op de keuze voor het juiste formaat. Zo kan je deze op de juiste wijze laden en niet te vol gooien. Deze bouwafval container op Paridoncontainers.nl vinden is zo gebeurt. Vul je deze te ver, dan betaal je per kilo een meerprijs. Waardoor de kosten snel oplopen.

2. Doe het samen

De kosten besparen bij het afvoeren van bouwafval kan ook door voor het collectief te kiezen. Wanneer je dit samen met andere ondernemers of leden doet, dan kan het een stuk voordeliger uitpakken. Er zijn allerlei soorten collectieven waar je je bij kan aansluiten. Zoek dit daarom goed uit. Doe je dit met andere ondernemers? Dan kan je de kosten ook goed delen met elkaar.

3. De juiste wijze van scheiden

Het is belangrijk om bouwafval en sloopafval goed van elkaar te scheiden. Dit kan heel veel kosten schelen. Veel materiaal is te hergebruiken, zoals metaal en hout. Door te scheiden valt veel afval af en wordt je totale hoeveelheid in de container kleiner. Het is wel belangrijk om iedereen op de bouwplaats te stimuleren mee te doen met het scheiden. Maak het daarom gemakkelijk met verschillende bakken. Je kan al snel flink bedragen besparen op deze wijze. Bovendien kan je ook op inkoop besparen als je meer aan hergebruik toepast.

4. Een afgesloten container

Het ligt vaak niet alleen maar aan jezelf. Het kan best zijn dat anderen ongemerkt jouw container gebruiken. Zo zit er het verkeerde afval in, of zit er straks te veel in. Waarbij jij dan voor de kosten opdraait. Dus is het aan te raden om een afgesloten container op een afgesloten plek te zetten. Dit kan veel ellende en kosten voorkomen.