Totaal zorg Wonen
Image default
Woningen

Hoe kun je het beste tapijten en vloeren beschermen tijdens het verhuizen?

Het is uiteraard erg belangrijk om spullen goed te beschermen tijdens het verhuizen. Hetzelfde geldt ook over vloeren en tapijten. Het is namelijk van belang om de vloerbescherming te garanderen, zodat er geen tot weinig kans is op materiële schade op de dag van verhuizing. Daarnaast zijn de reparatiekosten enorm hoog om een vloer te laten repareren. Het niet beschermen van vloeren en tapijten op de dag van verhuizing zal ook kunnen leiden tot het verliezen van extra tijd. Daarom kun je je verhuizing bijvoorbeeld laten doen door verhuisbedrijf Waaijenberg. In deze blog lees je meer over hoe je het beste vloeren en tapijten kunt beschermen bij een verhuizing. 

Uiteraard is het van belang dat het wordt voorkomen dat er zware voorwerpen worden gesleept over de vloeren. Sleep dus ook nooit meubels over de vloer. Zodra je dit wel doet, is de kans enorm hoog dat je het vloeroppervlak beschadigd en eventueel krassen of deuken creëert. Ook lichte meubelstukken kunnen het beste opgetild worden. Een andere tip is om meubelkussens te gebruiken zodat de randen van bepaalde meubelstukken beschermd kunnen worden. Zodra een zwaar onderwerp op de grond valt, is de kracht in ieder geval verzacht. Het gebruik van stevige dozen wordt ook zeker aangeraden die gemakkelijk het gewicht kunnen dragen van de spullen die erin zitten. Zorg eventueel voor extra tape rondom de randen van de verhuisdozen om extra stevigheid te creëren.

Het gebruik van oude tapijten kan ook een goede tip zijn om je vloer tijdelijk te beschermen. Plaats deze voornamelijk op strategische punten, zoals de ingang van de woning, zodat er geen vuil op de vloeren kan komen. Uiteraard zijn deurmatten tevens een optie om dit te voorkomen. Ook vloerlopers kunnen een goede hulp zijn om de vloeren te beschermen. Deze hoezen hebben een antislip oppervlak waardoor er ook minder snel ongelukken zullen gebeuren. 

Zodra je twijfelt over wat de beste manier is, is het verstandig om verhuisbedrijf Veendam in te huren. Zij kunnen je adviseren over hoe het verhuizen het beste kan verlopen en op welke manier er zo min mogelijk schade wordt gericht aan de vloeren en tapijten.