Totaalzorgwonen

Online aanstekers kopen

Het internet staat bol van de hosanna verhalen over online aanstekers in het algemeen en gasbranders in het bijzonder bestellen. Je zou bijna vergeten, dat je ook op zoek kan gaan naar de nadelen. Toch zouden die er moeten zijn, nietwaar? Ik heb er na lang zoeken 3 gevonden…

De levertijd

Wanneer je naar een sigarenwinkel gaat en je wilt daar een aansteker kopen dan krijg je deze direct mee nadat je bij de kassa hebt afgerekend. Bestel je bij een webwinkel op internet dan zit er minimaal een (mid)dag levertijd aanvast. Hierdoor kan je wel gewoon thuis blijven zitten en hoef je niet zelf de deur uit. Het nadeel van de levertijd op een gasbrander word dus gecompenseerd doordat je niet de deur uit hoeft om een aansteker op te halen.

Zelf vullen met aanstekergas

Wanneer je online, via een webshop, een aansteker of gasbrander besteld dan word deze negen van de tien keer zonder gas geleverd. De reden hiervoor is dat er door de post geen gevulde aanstekers verzonden mogen worden. het aanstekergas valt onder de gevaarlijke stoffen en moet zodoende via een beveiligd transport verzondeb worden. Wanneer je vanuit China een gasbrander besteld zal deze ook altijd zonder gas geleverd worden. Koop je je gasbrander in de winkel dan mag deze gewoon gevuld zijn met aanstekergas omdat er nu niks verzonden hoeft te worden.

Prijs van de online bestelde aansteker

Eigenlijk het enige nog niet opgeloste probleem dat je kan vinden op internet en in de vakliteratuur is de prijs van gasbranders. Ze zijn duurder dan hun oudere collega’s en het ziet er naar uit dat ze dit voorlopig nog wel even gaan blijven. De vraag is nu of dit terecht is. 

Als je windbestendige vuurwerk aanstekers of gasbranders vergelijkt met normale aanstekers zie je economisch gezien al snel de voordelen van de laatste. Hoewel de aansteker goedkoper is in aanschaf wint de gasbrander het al snel op gebied van verbruikskosten en duurzaamheid. Een voorbeeld:

Een lichtsnoer van 10 meter is serieel geschakeld en heeft dus een levensduur die even lang is dan die van het kortst levende lampje erin. Led strips zijn per definitie parallel geschakeld en kunnen ook branden met een (paar) lampje(s) minder. Dat betekent dat je led strip een gemiddelde brandduur heeft van 25000 uur (7 jaar lang 10 uur per dag) terwijl je minstens 25 lichtsnoeren nodig hebt om de ruimte even lang te kunnen verlichten. Dan hoef ik dus  al niet eens meer de stroom besparing voor je te gaan berekenen.

https://www.dutch-pyro.nl/aanstekers/