Totaal zorg Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Laat een prachtig rieten dak leggen

Heeft u ook altijd het gevoel dat er iets ontbreekt bij uw huis, maar weet u niet helemaal wat dat is? Misschien dat een rieten dak wel iets voor u is. Een prachtig rieten dak is een echte investering voor het leven, want deze gaan al snel 25 tot 35 jaar lang mee. Met goed onderhoud is het zelfs voorgekomen dat daken wel 50 jaar meegaan. Een echte investering voor het leven dus, omdat uw huis hierdoor flink in waarde toe zal nemen. Het onderhouden van zo’n rietendak hoeft ook niet zoveel moeite te zijn, en kost waarschijnlijk veel minder tijd dan u nu denkt. Er wordt veelal aangeraden dat eens in de zoveel jaar een preventie onderhoud plaatsvindt en eenmaal per jaar een simpele controle en algenverwijdering. Dit gaat gewoon met een spray en is niet duur. Met een rieten dak bent u beschermd voor de natuur dóór de natuur. 

Heeft u al pannen en wilt u liever een rieten dak? Dit kan, en er zijn genoeg ervaren bedrijven vol met passionele rietdekkers die trots zijn op hun vak. De kwaliteiten van een goed rietdekkersbedrijf stralen uit in jarenlange ervaring en passie voor het vak.

Mocht u dus zo’n dak willen, dan komt daar nog wel wat bij kijken. Voor de rietdekkers aan de slag kunnen moet u de keuze maken wat voor soort rieten dak u graag zou willen laten leggen. Er is namelijk de keuze tussen een traditioneel rieten dak, die erg slecht is met het binnen houden van de warmte. Een modernere variant, die door een keuring heen komt, is met gesloten dakconstructie. Deze constructie is ontzettend brandveilig, net zoals dakpannen en kost daarom niet extra om te verzekeren. Ook is het zuiniger voor energie omdat het de warmte gewoon goed binnenhoudt, dus helemaal perfect voor ieder persoon! 

http://www.rietwerk.nl