Totaal zorg Wonen
Image default
Woningen

Kenmerken van visgraat laminaat vloeren

Visgraat laminaatvloer is een soort composietmateriaal dat zowel voor binnen- als buitentoepassingen wordt gebruikt. Dit product is gemaakt van lagen hout fineer, papier en hars die in een rasterpatroon aan elkaar zijn gehecht. Het visgraatpatroon zorgt voor een sterk, lichtgewicht en duurzaam oppervlak dat bestand is tegen vuil, vocht en vlekken. Het maakt het ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden omdat het gemakkelijk kan worden afgeveegd met een vochtige doek. Visgraat laminaat heeft een natuurlijke uitstraling die goed past bij de meeste interieurstijlen. Gelukkig is dit product online beschikbaar op webwinkels zoals de website van afium. Het kan worden gebruikt als accentmuur of op elk ander oppervlak in uw huis of kantoor. Hieronder volgen enkele kenmerken van dit type composietmateriaal.

Gemaakt van hard en zacht hout

Visgraat vloeren zijn een soort houten vloer die bestaat uit twee lagen hout, elk met een verschillende nerfrichting. De twee lagen zijn aan elkaar gelijmd zodat ze op dezelfde manier kunnen worden geschuurd en afgewerkt. Ze zijn gemaakt van zowel hardhout als zachthout. De hardhouten kern is vaak gemaakt van esdoorn of eiken, terwijl het zacht houten oppervlak is gemaakt van grenen of andere soorten zachthout. De randen van de twee stukken zijn aan elkaar gelijmd om een ​​visgraatpatroon te vormen. Dit maakt het voor u gemakkelijker om uw vloer te leggen.

Duurzaam en bestand tegen weersomstandigheden

Een visgraat laminaat vloer heeft dezelfde duurzaamheid als massief hardhout of composiet planken. Dit betekent dat u kunt verwachten dat deze jarenlang meegaat zonder dat er onderhoud nodig is. Het is ook bestand tegen kromtrekken, zwellen en krimpen als gevolg van veranderingen in de luchtvochtigheid.

Een kosteneffectieve installatie

Visgraat vloeren vergen minder arbeid dan andere soorten vloeren, omdat ze tegelijk met uw andere vloeren kunnen worden gelegd en er geen speciaal gereedschap of speciaal gereedschap voor nodig is. Bij het installeren van een visgraat vloer heeft u alleen basis handgereedschap zoals een verstekzaag, decoupeerzaag en cirkelzagen nodig om het project te voltooien. Het enige dat u hoeft te doen, is elk stuk hout in kleinere stukken snijden voordat u het aan elkaar lijmt met industriële lijmen zoals epoxy- of polyurethaan lijm (afhankelijk van het gebruikte type lijm). U kunt in plaats daarvan ook contact cement gebruiken.