Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

Je huis zo comfortabel mogelijk inrichten voor je oude dag

Als je wat ouder wordt is het soms goed om al verder in de toekomst te kijken wat betreft de inrichting van je woning. Iedereen wilt natuurlijk een vitaal leven en een comfortabel ingericht huis helpt hier erg bij. Vooral als je wat minder zelf kunt als je wat ouder wordt of als je moeilijk te been bent. Verschillende aanpassingen aan je woning kunnen hier erg helpend bij zijn. In dit artikel geef ik je wat verschillende tips om je huis zo comfortabel mogelijk te maken voor je oude dag.

Een badkamer ensuite

Een badkamer en suite is een badkamer die verbonden is met de slaapkamer. De badkamer ensuite is meestal een badkamer bij de master bedroom, omdat dit de grootste slaapkamer is, maar het kan in principe bij iedere slaapkamer gemaakt worden. Het voordeel van deze badkamers is dat het direct aan de slaapkamer verbonden is. Je loop de deur van de slaapkamer dus uit en je bent meteen in de badkamer. Dit is dus ideaal voor als je wat ouder wordt en wellicht ook wat slechter te been bent. Je kunt dan gemakkelijk van de ene kamer naar de andere kamer. Ook onder de jongere mensen zie je dit vaak terug komen, omdat het erg praktisch is. Vaak heeft de slaapkamer dan in deze gevallen 2 deuren waarbij één deur direct naar de badkamer leidt en de andere deur naar een andere kamer of naar de gang leidt zodat je niet altijd via de badkamer ergens anders heen hoeft te gaan.

Gelijkvloers

Als je woning gelijkvloers is heb je hier veel profijt van op je oude dag. Je hoeft dan geen trappen meer te lopen en dat is voor veel oudere mensen erg prettig. Als je woning 2 of meerdere verdiepingen heeft is het goed om te kijken welke voorzieningen noodzakelijk zijn en om deze dan naar de begane grond te verplaatsen. Je ziet zo bij veel oudere mensen dat ze de slaapkamer en badkamer naar de begane grond verplaatsen zodat ze niet verplicht iedere dag naar boven hoeven. Dit moet dan wel mogelijk zijn met de ruimte die je op de begane grond ter beschikking hebt.

Ik hoop dat ik voldoende informatie en tips heb gegeven om de woning in te richten zodat je ook op je oude dag nog een vitaal leven kan leiden en comfortabel in je woning kunt leven.