Totaal zorg Wonen
Image default
Sport

In 2024 geteste beste helmen voor veiligheid en comfort

Veiligheid staat bovenaan als het gaat om motorrijden en een goede helm kan het verschil maken tussen leven en dood. Maar naast veiligheid wil je ook comfort en stijl. Daarom nemen we je mee op een reis naar de toekomst van de beste helmen voor 2024. Lees verder om te ontdekken welke helmen je zouden kunnen beschermen en je rit aangenamer maken.

AI-aangedreven helmen

De technologie gaat vooruit en het is geen verrassing dat AI-aangedreven helmen de weg zullen banen in 2024. Deze helmen zullen verschillende sensoren bevatten die automatisch informatie verstrekken over de route, het weer en de omgeving. Een AI-helm zal ook waarschuwen voor obstakels, risico’s en verkeerssituaties. Bedrijven zoals Bosch en Nuviz werken al aan hun eerste prototypes. Deze hypermoderne helmen kunnen misschien wel de toekomst van motorrijden veranderen.

3D-geprinte helmen

Helmen die via 3D-printen worden vervaardigd zullen waarschijnlijk zeer populair zijn in 2024. Het grote voordeel van deze technologie is dat elke helm op maat gemaakt kan worden. Het betekent ook dat je elke gewenste stijl, kleur of design kunt krijgen. Bovendien zijn deze helmen lichter en duurzamer. Er zijn veel bedrijven bezig met deze technologie die dit binnenkort kunnen aanbieden.

Klimaatcontroletechnologie

Soms is de hitte of kou de vijand van rijders, en daarom zullen klimaatcontroletechnologieën in 2024 ook populair zijn. Deze helmen zijn ontworpen om de temperatuur binnenin te regelen, waardoor het comfortabel blijft bij elke weersomstandigheden. Shark-helm en Schuberth SR2 behoren al tot degenen die dit topmodel leveren.

De juiste pasvorm

Misschien wel het allerbelangrijkste aspect van elke helm is de juiste pasvorm. In 2024 zullen bedrijven die helmen maken grondiger werk leveren om een goede pasvorm te garanderen. De trend is om meer kleiner geproduceerde helmen te produceren die niet alleen comfortabeler zijn om te dragen, maar ook meer stabiliteit bieden. Bell en Shark-helmen zijn hier twee voorbeelden van.

Verbindingen en sensoren

Bluetooth-technologie heeft de communicatie op de motor al veranderd, maar in 2024 zal het nog geavanceerder zijn. De nieuwste helmen hebben ingebouwde Bluetooth-verbindingen en sensoren die het mogelijk maken om naar muziek te luisteren en telefoongesprekken te voeren tijdens het rijden. Zo kun je op de weg zijn zonder het gevoel te hebben dat je afgesloten bent van de wereld om je heen. Bedrijven zoals Sena en Cardo Systems bieden nu al verschillende opties aan.

Er zijn zoveel nieuwe en spannende technologieën die de motorwereld zullen veranderen, vooral als het gaat om helmen. De technologie zal evolueren en we weten zeker dat dit slechts het topje van de ijsberg is als het gaat om de toekomst van helmen. Onthoud dat veiligheid altijd voorop moet staan en investeer in een goede helm die bij jouw stijl en behoeften past. Happy riding!