Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

Het is weer tijd voor de grote lenteschoonmaak!

De vogeltjes fluiten, de zon is al vroeg op en het wordt langzaam weer warmer. Met andere woorden, de lente is alweer bijna in ons land! Om het nieuwe begin goed te starten, is een grote schoonmaak van huis en tuin erg belangrijk. Hier zijn een paar tips om jou te helpen met schoonmaken, opruimen en het weg doen van spullen die jij niet meer gebruikt.

 

Weg doen van spullen die jij niet meer gebruikt

De eerste stap van dit proces, is het bekijken van alle spullen die je hebt en nadenken hoe vaak je ze het laatste jaar hebt gebruikt. Zijn er dingen die echt niet meer kunnen? Gooi ze op de weggooistapel. Dingen die nog in goede staat zijn, maar die je niet gebruikt kunnen gedoneerd worden. Maak de spullen voor donatie alvast even schoon en stop ze in doorzichtige dozen met een label van ‘doneren’ erop. Zo heb je een goed overzicht van wat je wegdoet en waar ze liggen. Spullen die je veel gebruikt kunnen ook netjes schoongemaakt worden en voorlopig in een doorzichtige doos gedaan worden. Dit proces kan heel lang duren, dus maak het jezelf iets makkelijker en begin met één kamer.

 

Schoonmaken

Nadat je door je spullen heen bent gegaan, is het tijd om de kasten, tafels, etc. schoon te maken. Begin met het huis helemaal te stofzuigen. Daarna kan je met een vochtige doek de oppervlakken schoonmaken. Als je dat hebt gedaan is het tijd om te dweilen. Is dit allemaal af, dan kan je al je spulletjes weer een mooi plekje geven. (! Tip: vergeet bij het stoffen niet de lampen en het plafond.)

 

Tuin make-over

Nadat het huis weer netjes is, kan je aan de tuin beginnen. Hier en daar wat bijsnoeien en grasmaaien doet al wonderen. Het gras bemesten kan de grond weer een boost geven om makkelijker bij te komen van de winter. Woon jij in de buurt van Rotterdam? Zoek dan eens naar Rotterdam afvalcontainers om dit proces makkelijker te maken.

 

De puntjes op de i

Een fantastische manier om je huis er weer fris en fruitig uit te laten zien, is het wassen van de ramen en deuren! De binnenkant van het huis is schoon en de tuin is klaar voor de lente, maar het lappen van de ramen verwelkomt het zonnetje pas écht binnen. Ook is het uitkloppen van de gordijnen en tapijten een erg goed idee!

https://010afvalcontainers.nl/