Totaal zorg Wonen
Image default
Aanbiedingen

De drie ingrediënten die je zoekt in flesvoeding!

Flesvoeding, wanneer je ermee begint wil je natuurlijk graag weten wat voor soort flesvoeding je moet geven. Als je bijvoorbeeld naar het assortiment van Dutch Baby Shop kijkt, dan is het aanbod enorm groot. 

Het is natuurlijk fijn dat er zoveel keuze is, maar het kan het ook lastigere maken om dat ook daadwerkelijk de juiste keuze te maken. Als er zoveel verschillende formules zijn, hoe weet je dan welke je moet hebben? Om je een handje te helpen hebben we de drie ingrediënten op een rijtje gezet die sowieso aanwezig moeten zijn in flesvoeding!

  1. Melksuikers

Wanneer we het hebben over extra suiker toevoegen, hebben mensen hier al snel een negatief beeld bij. Niet gek, aangezien je van suiker niet lichter wordt. Nu is het zo dat in borstvoeding van een vrouw veel suiker zit. Moedermelk is van nature namelijk rijk aan melksuikers, wat ook wel lactose wordt genoemd. 

Om ervoor te zorgen dat je kind deze suikers blijft binnen krijgen, is het van belang dat er ook melksuikers in de flesvoeding zit. Een baby heeft namelijk deze suikers nodig om te kunnen groeien en energie te krijgen. Dus voor flesvoeding zijn suikers dus juist nodig! 

  1. Prebiotica

Het volgende ingrediënt wat we graag willen zien in flesvoeding is prebiotica. Dit zijn namelijk voedingsvezels die erg belangrijk zijn voor een baby. Het zorgt er namelijk voor dat een baby weerstand krijgt tegen slechte bacteriën. In borstvoeding zitten de juiste stoffen zodat je baby beschermd is, maar deze bescherming is niet in elke flesvoeding aanwezig. Kijk daarom altijd goed naar de ingrediënten om te kijken of dit er ook daadwerkelijk in zit. 

  1. Visvetzuren

Wil je graag een hele slimme baby, dan moet je zeker flesvoeding inslaan waar visvetzuren inzet. Het is nou niet zo dat je kind later sowieso briljant wordt omdat die nu visvetzuren binnen krijgt, maar het is wel goed voor de ontwikkeling van de hersenen. Het zorgt ervoor dat alle zintuigen zich goed kunnen ontwikkelen, zodat jouw kind later alles goed kan horen, zien, voelen en ruiken! 

Er bestaan gelukkig heel veel verschillende soorten flesvoeding die deze ingrediënten hebben. Hipp babyvoeding is hier een goed voorbeeld van. Benieuwd welke flesvoedingen nog meer deze ingrediënten hebben? Neem dan snel een kijkje; https://www.dutchbabyshop.com/nl/merken/hipp/

 

https://www.dutchbabyshop.com/nl/merken/hipp/