Totaal zorg Wonen
Image default
Bedrijven

Fit met de focus op plezier

Ben je ook op zoek naar een manier om sport in je dagelijks leven te brengen? Goede kans dat je, zoals veel Nederlanders, met iets van tegenzin aan het sporten bent. Door deze lichte afkeer is het moeilijker om met discipline je oefeningen vol te houden en kijk je na een paar weken al op tegen hetzelfde sportschema. Toch hoeft het niet zo te zijn. Een gezond kind beweegt ook voldoende zonder rekening te houden met allerlei schema’s die binnen het dagelijks leven passen. Toch krijgen ze genoeg beweging, zonder dat ze het doorhebben. Zou dat voor ons niet ook beter zijn?

Plezier

Plezier is altijd de beste factor als je jezelf niet kunt laten genieten van sport en beweging. Voor de één ligt dit plezier in een lange wandeling op een dag die volstaat voor hun behoeften, voor de ander ligt het in ergens een spelletje van maken. Zo heb je al snel mensen die op voetbal of volleyball gaan om te zorgen dat het spelelement hun fit gaat houden. Ook kun je jouw nieuwsgierigheid naar je eigen capaciteiten inzetten. Als je gewoon rustig gaat kijken hoe goed en hoe vaak jij kunt springtouwen, of hoeveel kilometer je kunt rennen, dan kan de stijgende lijn die je ontdekt helpen. Plezier in beweging kan echter ook nog simpeler zijn.

Trampoline

Met sommige voorwerpen hebben we gewoon een speciale connectie. Een trampoline is zo’n voorwerp. Als je jezelf toestaat een beetje kind te zijn en een stevige trampoline wilt aanschaffen, dan kun je uren op en neer zweven in de lucht. Goed voor je hele lichaam, leuk, en ook nog eens plezier voor de hele familie. Let er wel op dat je dit veilig doet en dat je niet met meerdere (volwassenen) tegelijkertijd gaat springen. Daar zijn de meeste trampolines niet voor gemaakt.

Tussen plezier en beweging

Waar ligt jouw balans tussen plezier en beweging? Vaak kun je overeenkomsten zien bij wat je al leuk vindt. Ben je een carrière-gedreven persoon, dan zijn persoonlijke targets voor jou waarschijnlijk een goede motivatie. Ben je een echte gamer en zit je de hele dag Call of Duty te spelen? Dan is (competitief) paintball misschien een uitstekende optie om je hard rond te laten rennen. Zo kun je kijken naar wie jij bent en hoe je zou moeten sporten!