Totaal zorg Wonen
Image default
Babykamer en kinderkamer

Een nieuw kleed voor de kamer van mijn zoontje

Al toen ik zwanger was, koos ik een superleuk vloerkleed uit voor de babykamer: een effen blauw kleed in de vorm van een teddybeer. Dit kleed maakte de kamer helemaal af in mijn ogen. Al had mijn zoontje het natuurlijk niet echt in de gaten toen hij net was geboren, maar toen hij na ongeveer 7 maanden begon te kruipen ging hij altijd zelf op het zachte kleed liggen. Hij vond het geweldig! Ik heb er ook echt de meest prachtige foto’s van gemaakt. Ik ben echt zo blij dat ik dat kleed had gekocht. Mensen in mijn omgeving vonden het onzin en zonde van mijn geld, maar hij vond het echt een fijn kleed om op te liggen en op te spelen. En bovendien heb ik er ook heel erg van genoten. Voor mij was het het geld dus echt wel waard. En je moet toch zelf weten waar je je geld aan uitgeeft?

Nu is mijn zoontje inmiddels 4 en de beer was helemaal niet zo zacht meer door al dat gespeel, gekruip en later zijn eerste stapjes. Dus een paar maanden geleden heb ik besloten een nieuw kleed uit te gaan kiezen, dit keer wel samen met hem. Het is immers voor zijn kamer, dus hij moet het ook leuk vinden! De keuze was echt nog niet makkelijk, er zijn zo veel opties! Uiteindelijk kocht ik hier een OYOY vloerkleed.

Want ga je voor een kleed om op te spelen? Ik had zelf wel dat idee in mijn hoofd, ik weet nog dat mijn broer vroeger een kleed had met een afbeelding van treinrails en een station, en daar zat hij echt veel op te spelen. Ik weet nog wel dat mijn broer daar vroeger zo veel plezier van had, maar mijn zoontje speelt helemaal niet zo veel met auto’s en treinen. Dus zou hij echt wel plezier hebben van zo’n kleed? Ik heb het voorgesteld en hij was er inderdaad niet zo enthousiast over. Daarom zijn we eerst eens op internet gaan zoeken naar alle mogelijkheden:

  • Een kleed in de vorm van een dier, zoals hij al had
  • Een kleed met verschillende dieren afgebeeld
  • Een kleed met bijvoorbeeld wolken of sterren
  • Een simpel kleed, bijvoorbeeld met streepjes of bolletjes, dat fijn is om op te zitten spelen
  • Een combinatie van meerdere kleine kleedjes die een mooi geheel vormen
  • Een leerzaam kleed, bijvoorbeeld met de getallen 1 tot 10, of alle letters afgebeeld

En zo kan ik nog wel even verder gaan. Mijn zoontje was al meteen duidelijk in wat hij zelf wilde voor op zijn kamer: een zacht kleed om lekker op te zitten spelen, dat er ook nog eens heel leuk uit ziet. Ik denk dat hij het liefste nog zijn oude kleed had laten maken zodat het weer zacht was, maar dat kon natuurlijk niet. Uitgelicht: Luxe Byklipklap kinderstoelen online kopen. Nu heeft hij weer voor een kleed in de vorm van een dier gekozen: een walvis! Hij heeft sowieso al veel interesse in de zee, vissen en koraal. Dus de keuze was makkelijk voor hem. Hij wilde nog wel even het kleed in de winkel gaan bekijken, want het moest wel echt lekker zacht zijn. Gelukkig was dat ook zo, dus nu heeft hij een leuke walvis op de grond van zijn kamer liggen!